Heldendaad kost jongen (13) het leven

Hier in Nederland klagen we over de spetters water die af en toe onze kleding doorweekt. Vergeleken met Australië op het moment is ons land een woestijn. Een groot deel van Australië staat onder water en dat kost levens, zoals die van de dappere Jordan Rice die zijn broertje eerst liet redden en vervolgens zelf door de waterstromen werd meegesleurd.

De jongens Jordan (13) en Blake (10) zaten bij moeder Donna (43) in de auto toen ze plotseling overvallen werden door het steeds sneller stijgende water. Eerst stond het water nog tot aan het nummerbord maar niet veel later stroomde het al over de motorkap.

De 37-jarige Warren McErlean schoot te hulp door een touw aan een paal vast te binden en zo richting de wagen te lopen. Dat plan mislukte want ook hij was niet bestand tegen de hevige waterstromen. Een tweede man, Chris, schoot eveneens te hulp. Hem lukte het wel de wagen te bereiken.

De 13-jarige Jordan die zelf niet kon zwemmen, stond op het punt gered te worden maar hij weigerde eerst met Chris mee te gaan. Hij vroeg of deze eerst zijn jongere broertje in veiligheid wilde brengen. Zo geschiedde. Toen Chris daarna naar de auto terugkeerde stroomde plotseling een enorme vloed water door de stad. Allen gingen kopje onder. Het touw was stuk, de auto dreef op de kop in het water en van moeder Donna en Jordan was geen spoor meer te bekennen..

Als je zoiets doet, jezelf opofferen voor je broertje op 13-jarige leeftijd, dan mag je met recht een held genoemd worden.

Bron: HLN
Foto: By Benjamin Nuß (Own work) [Public domain], via Wikimedia Commons

Lees ook:Tijdens je rijles het water in
Lees ook:Moeder geeft zoon aan voor diefstal auto
Lees ook:Gepimpte auto mag de weg niet op
Lees ook:Bank overvallen door 77-jarige
Lees ook:Dansen op een politieauto

1 Reacties // Reageer

One thought on “Heldendaad kost jongen (13) het leven

  1. Kiki

    ik vind het echt heel dapper van jordan dat hij zijn jongere broetje aan chris mee gaf en daarbij zijn eigen leven riskeert. ik zelf zit ook vaak te zeuren als het regent want dan is mijn broek helemaal nat en dat gaat dan helemaal plakken, maar ik vindt dit echt heel erg en weet zelf nu ook wel dat ik niet snel meer zou zeuren om de regen. ik vind jordan echt een held! en ik laat dit verhaal lezen aan mijn vriendinnen en hun zullen het 100% met mij eens zijn!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>