Grote onrust in Lloret de Mar

Lloret de Mar, de Spaanse plaats aan de Costa Brava is ieder jaar voor veel jongeren weer een vakantiewalhalla. De zon, de zee en discotheken in overvloed brengt de jeugd naar deze plaats. Maar gisteren kon je er beter niet zijn. De politie raakte slaags met een aantal feestvierende jongeren.

Ieder jaar trekken er weer jongeren naar de populaire vakantiebestemming toe om er eens flink uit hun dak te gaan. En daar zijn ook de nodige faciliteiten voor. Discotheken genoeg te vinden. En daar begon gisternacht ook het gedonder. DJ Tiësto was bezig met een optreden toen plotseling de stroom uitviel. Met 1800 aanwezige jongeren in de discotheek begon daar de onrust.

Het werd erg warm in de disco en dus gingen nooduitgangen open om oververhitte jongeren een kans te geven de frissere buitenlucht op te zoeken. Ondertussen blokkeerde de politie de normale ingang zodat er niet meer mensen de discotheek in zouden stromen. Maar bij de jongeren viel dat niet in goede aarde. Er ontstonden kleine conflicten, dat werden grotere conflicten en na extra versterking te hebben opgeroepen kwam het tot een grote botsing tussen politie en stappende jeugd.

In totaal zijn er twintig herrieschoppens aangehouden, waaronder ook twee Nederlanders. Allen tussen de 18 en 22 jaar oud.

Bron: NU.nl

Lees ook:Jeugd in tynaarlo wil ook feesten
Lees ook:Ruzie in discotheek eist dodelijk slachtoffer
Lees ook:Oordopjes bij de entree
Lees ook:Politie betrapt drinkende jongeren bij extra controle
Lees ook:Vroeg stappende jongeren even dronken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>