Hamburgers en hotdogs, jongeren lusten meer dan dat

Energydrink, chips en fastfood. Typische voorbeelden van voedsel dat regelmatig in de maag van een jongere belandt. De jongeren van tegenwoordig zijn culinair niet al te best onderlegd, zo luidt het vooroordeel. Maar is dat wel echt zo? Jelle de Visser van De Vliegeraar Kok op Maat denkt er heel anders over.

Dat jongeren alleen maar patat en frikandellen eten en niet bezig zijn met culinair voedsel is volgens De Visser klinkklare onzin. In zijn werk houdt De Visser zich bezig met evenementecatering. Hapjes en drankjes op festivals en feesten verzorgt hij. En dat zijn niet alleen maar hamburgers en hotdogs.

Festivals zoals Lowlands trekken een massaal aantal jongeren aan. Tijdens het werk op dit soort feesten komt De Visser dan ook regelmatig in aanraking met deze doelgroep. Die trekken echt niet allemaal naar de hamburgertent maar komen ook bij hem een ambachtelijk, zelfbereid soepje eten.

Een vette snack op zijn tijd? Tuurlijk. Maar ambachtelijk voedsel, bereid met goede producten valt dus wel degelijk in de smaak bij jongeren.

Bij jou ook?

Bron: Misset Horeca
Foto: By KVDP (Own work) [Public domain], via Wikimedia Commons

Lees ook:Biologisch eten niet hip, wel oké
Lees ook:Eten in de klas
Lees ook:Allochtone kinderen vaak te dik
Lees ook:Hap slik weg
Lees ook:Steeds meer gameverslaafden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>