Allochtone kinderen vaak te dik

boterhamAllochtone ouders moeten beter op de voeding van hun kinderen letten, dat vindt minister Rouvoet van Jeugd en Gezin. Veel kinderen hebben last van overgewicht maar bij allochtone families ligt dit aantal nog hoger dan bij autochtone gezinnen.

In Nederland eet je drie keer per dag een maaltijd en neem je tussendoor iets lekkers omdat je er zin in hebt. In autochtone gezinnen is eten meer dan alleen voedsel om je honger te stillen. Het is een sociale aangelegenheid en van groot belang voor de gastvrijheid. Moeder staat uren in de keuken om eten klaar te maken voor het gezin.

Met voedsel alleen kom je er niet. Ook beweging is belangrijk voor een goede balans. Zo ziet de minister genoeg allochtone jongens sporten maar hij vraagt zich af hoe dat zit met de meiden. Sporten zij ook of is dat voor hen niet toegestaan? Volgens Rouvoet is het van groot belang dat de ouders goed op het eetgedrag van hun kinderen letten en dat zij ervoor zorgen dat ze genoeg bewegen. Die verantwoordelijkheid is niet bij de jeugd neer te leggen.

Bron: Nu.nl

Lees ook:Ouders stellen zich aan over problemen kids
Lees ook:Psychiche problemen allochtonen blijven liggen
Lees ook:Jonge allochtonen worstelen op arbeidsmarkt
Lees ook:Eten in de klas
Lees ook:Studenten nu ook naar de Voedselbank

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Allochtone kinderen vaak te dik

  1. W.K. v. Stuijvenberg

    Wel erg generaliserend “allochtonen”.

      /   Reply  / 
  2. Achmed

    Ewa sagbi’s, eet eten en wiep chickie’s. ;)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>