Jongerenblog bekijkt Halo 4: Forward Unto Dawn

halo4_filmHalo 4: Forward Unto Dawn is een film naar aanleiding van de bekende Xbox spellen Halo. Halo 4: Forward Unto Dawn was aanvankelijk gemaakt als een webserie bestaande uit vijf afleveringen. Deze vijf afleveringen hebben ze nu uitgebracht op DVD in filmformaat met enorm veel extra beeldmateriaal.

Generaties lang hebben mensen door de ruimte gereisd en samengewerkt om werelden te koloniseren onder de vlag van de United Nations Space Command. De vrede wordt echter ruw verstoord als opstandelingen een burgeroorlog ontketenen.

In het jaar 2525 worden cadetten getraind om te vechten tegen de opstandelingen. Eén van deze cadetten, Thomas Lasky (Tom Green), vraagt zich af of hij wel thuishoort op Corbulo (de militaire academie) en heeft zijn twijfels bij het nut van het oorlogvoeren. Lasky krijgt de kans om wegens medische redenen de academie te verlaten, maar dan wordt de academie plots aangevallen door onbekend buitenaards leven. Samen met zijn squad vecht Lansky om te overleven, wanneer ze plots hulp krijgen van Master Chief, één van UNSC’s bekendste SPARTAN-II supersoldaten. Master Chief moedigt Lansky aan om in zichzelf te vertrouwen als soldaat en als leider, om te kunnen vechten tegen een vijand dat de mensheid nog nooit eerder heeft gezien.

Halo 4: Forward Unto Dawn is een actiefilm waarbij je enorm zin krijgt om het spel te gaan spelen, ook al heb je het spel nog nooit gespeeld. De film is gelijk aan de verhaallijn van het eerste Halo spel en zelfs de Warthog (een soort van gepantserde jeep), plasmawapens en dezelfde aliëns komen terug in de film. De special effects in de film is ontzettend strak gedaan en goed afgewisseld met het acteerwerk. De film begint een beetje wazig, maar wordt al snel duidelijk wanneer blijkt dat ze op de academie zitten.

Het extra beeldmateriaal op de DVD is ook genoeg voor elke Halo fan. Zo heb je diverse interviews met de cadetten die in hun rol blijven, heb je apart opgenomen beelden om te laten zien hoe een Warthog werkt en zie je hoe het leven op de academie is. Het is net of je op de academie zelf zit en het is erg leuk bedacht.

Halo 4: Forward Unto Dawn is een aanrader voor elke fan, maar is ook goed te begrijpen voor iedereen die het spel niet heeft gespeeld. Halo 4: Forward Unto Dawn is zoals een Halo film gemaakt hoort te worden: goed verhaallijn, strakke graphics, goed acteerwerk en bomvol actie.

DVD: Halo 4: Forward Unto Dawn
Blu-ray: Halo 4: Forward Unto Dawn (Blu-ray)

Tekst: Danny Nomden

Lees ook:Jongeren naar de kerk dankzij games
Lees ook:Kernbom in Second life
Lees ook:Jongerenblog bekijkt dvd Premium Rush
Lees ook:Stuntelige spel graphics voor Two Worlds II Game Of The Year Edition
Lees ook:Jongerenblog bekijkt Smashed; hij is geen seconde saai!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>