Veertig miljoen jaar oude reuzenpinguin gevonden

Een groep Nieuw-Zeelandse schoolkinderen heeft de overblijfselen van een veertig miljoen jaar oude reuzenpinguin gevonden. Wetenschappers hebben verklaard dat het dier zo’n honderd kilo moet hebben gewogen. Hij moet de lengte van een gemiddeld mens hebben gehad. Die pinguin was zeker een dikzak..Het fossiel werd vorige maand gevonden toen de kinderen naar fossielen zochten voor het natuurhistorisch museum. Conservator van het museum: ‘Ik denk dat het erg spannend moet zijn geweest zoiets te vinden. Het is zeer opmerkelijk om een zo goed bewaard exemplaar aan te treffen. Veertig miljoen jaar is ten slotte een enorm lange tijd’. Zeg dat wel, ben benieuwd hoe het eruit moet hebben gezien.

Lees ook:Moordenaar Marianne Vaatstra gevonden?
Lees ook:Vrachtwagen met schoolkinderen te water; zeker veertig doden
Lees ook:Tuin der Lusten mist zeven piemels
Lees ook:Hongkong voor een habbekrats
Lees ook:Online shoppen met de creditcard van paps en mams

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Veertig miljoen jaar oude reuzenpinguin gevonden

  1. Bart

    Leuk dat er nog zoveel fossielen van zoveel miljoenen jaren geleden terug worden gevonden.
    En dat is in Nieuw-Zeeland gebeurt? Ik wist niet dat daar Pinguins hebben geleefd. Lijkt mij een te warm klimaat daar voor die dieren.

      /   Reply  / 
  2. Gon

    Ja, die leven er zeker, ik heb ze namenlijk zelf gezien! Ik heb daar de hele kleine blue penguin gezien en de yellow-eyed heb ik zien rondwaggelen. Je hebt geloof ik 6 soorten in Nieuw Zeeland. Ik heb alleen deze twee gezien. Verder wel hordes zeehonden, wat dolfijnen, een paar walvissen, albatrossen (spanwijdte 3 meter!!) en nog wat (voor ons)bijzondere dieren. Erg gaaf…..

      /   Reply  / 
  3. Gon

    Bij de weg, als je fossielen vind van 40 milj. jr. geleden dan wil dat nog niet zeggen dat die dieren nu ook zouden kunnen overleven.. Toen was het klimaat waarschijnlijk veel anders dan nu. In NL bijvoorbeeld was het 40 miljoen jr. geleden redelijk tropisch. Dat is nu (helaas) toch wel anders :o )

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>