Kermis levensgevaarlijk

Er is weer een ongeluk gebeurd met een kermisattractie. Een 16 jarig meisje uit Emmeloord is uit een zweefstoel geslingerd…

Ze viel door een nog onbekende oorzaak uit de stoel, en kwam vervolgens op de grond tegen een paal van het hek terecht. De kermisattractie blijft voorlopig gesloten.

Het is onbekend wat er nou met het meisje is gebeurd. Maar het zal vast niks goeds zijn. De volgende keer dat ik ooit nog een attractie in ga, doe ik in ieder geval die stang goed op mijn buik. Maarja bij de kermis is alles wel altijd een stukje onveiliger. Die attracties worden in 1 dag opgebouwd!

Lees ook:Meisje raakt voeten kwijt in Six Flags
Lees ook:Feesten met het hele gezin tijdens de Walibi Summer Nights
Lees ook:Gelukkig 2011!
Lees ook:De enge nieuwe Vliegende Hollander
Lees ook:Voel jij je veilig?

52 Reacties // Reageer

52 thoughts on “Kermis levensgevaarlijk

  1. vera

    de stang is door onbekende reden los gegaan waardoor zij er dus is uitgevallen…

      /   Reply  / 
  2. brenda en rebecca in de klas eigelijk to ma foert

    Ze moete die attracties beter na kijken , iedere dag als het moet ! zo slingeren er geen mensen meer uit en op 1 dag bouwen ..
    kan gelove datt het dan ni goed in elkaar staat ..

      /   Reply  / 
    1. monnik

      Sommige attracties kenne echt wel in 1 dag gebouwd worden , en alles is gewoon veilig :s
      Die mensen zelf moeten overall is met hun tengels van af blijven want die zorgen voor de meeste problemen. Zoals aan bakjes trekken omdat het kind eruit wil , op de baan lopen terwijl de scooter draaid , overall tussen door proberen te proppe terwijl je met een gezond verstand ken zien dat het al niet ken , kettingen los maken en dat soort ongein , de kermis is niet gevaarlijk

        /   Reply  / 
      1. sacha

        ja gij hebt helemaal gelijk, ik ben zelf van de kermis mijn ouders hebben een oliebollen kraam en we rijzen het hele jaar rond, vrienden van mij hebben attracties en het is niet omdat ze op een dag worden opgbouwd (wat al niet waar is want ze hebbe meer als dat nodig!) dat ze onveilig zijn. integendeel ze worden dan tenmisnte steeds gecontroleerd aangezien ze het elke keer opnieuw moeten opbouwen, terwijl het in pretparken niet het geval is aangezien ze daar al jaren staan en ze er niet aan komen. klanten zouden zich beter moeten gedragen als ze op een attractie zitte want meestal hangen ze de gekken uit en zorge ze zelf voor ongelukken. het is trouwens aangetoond met behulp van cijfers dat er meer ongevallen zijn in pretparken per jaar dan op de kermis…

          /   Reply  / 
  3. barbara

    hallo ik heb ook in die attractie gezeten met m’n zus en mijn zus vertrouwde ht al niet, ze vond ook dat die attactie wiebelde enzo en dat die beugel los zat,mijn ma heeft een dat gemeld ij de kassa maar die vrouw zei dat er niets kan gebeuren. Groeten ik.

      /   Reply  / 
  4. Magali

    ow ja zo zie je maar

      /   Reply  / 
  5. gaat je niks aan

    SLAP GELUL
    kermis attracties zijn heeel veilig natuurlijk kan er wel is wat misgaan maar dat gebeurt in kermisparken ook bijv. de efteling heeft het regelmatig
    kermis attracties worden ook elke dag gecontroleerdt als jullie het willen weten op de bestuuring staat of het veilig is maar altijd kan er wat fout gaan er is helemaal niks waar niks mee kan gebeuren

      /   Reply  / 
  6. Tom Bartelds

    stelletje mafkezen, ga zeuren over de krant die te laat in je briefenbus ligt.. en niet over de kermis.
    dit gebeurt nooit, nu 1 keer..gaan jullie gelijk de kermis en alles wat er mee te maken hebt zwartmaken.. ONTHOUD : er zijn mensen die hier hun boterhammen mee verdienen.. en door iedereen slechte dingen over de kermis aan te praten (levensgevaarlijk enz.) word dat een beetje moeilijk he..

    denk na ..

      /   Reply  / 
  7. Magali

    Mensen die graag in attracties gaan, zullen heus niet van de een op de andere dag niet meer in attracties gaan omdat een of andere krant heeft gezegd dat het gevaarlijk is. Alles is tegenwoordig gevaarlijk.

      /   Reply  / 
  8. gaat je niks aan

    tom bartelds quote:
    stelletje mafkezen, ga zeuren over de krant die te laat in je briefenbus ligt.. en niet over de kermis.
    dit gebeurt nooit, nu 1 keer..gaan jullie gelijk de kermis en alles wat er mee te maken hebt zwartmaken.. ONTHOUD : er zijn mensen die hier hun boterhammen mee verdienen.. en door iedereen slechte dingen over de kermis aan te praten (levensgevaarlijk enz.) word dat een beetje moeilijk he..

    denk na ..

    GOED GEZEGT IK GA ZELF BIJ DE KERMIS WERKEN EN DIT IS INDERDAAD SLAP GELUL ER IS NIKS VAN WAAR ER KAN WEL IETS MIS GAAN MAAR DE KANS DAT DAT GEBEURT IS 1 OP DE 100000 MENSEN ANDERS ZOU ZOON APARAAT GEEN 1 MILJOEN EURO KOST
    EN ALS JULLIE DENKEN DAT KERMIS TOCH GEVAARLIJK IS IK GEEF HIER DE SITE VAN DE HUSS FABRIEK EN KMG NOU IK ZOU ZEGGEN VRAAG HET DAN LEKKER NA !

    KMG : http://www.kmg.nl/kmg/
    HUSS: http://www.hussrides.com/

      /   Reply  / 
  9. rik

    hej maar wat doet die foto van de super polyp daar het was een andere atractie en ik kan me niet heugen dat er minstens in drie jaar niets maar gebuerd is

    groeten

      /   Reply  / 
  10. Danny

    Kermis is verre van levens gevaarlijk. Dat dit ongeluk is gebeurt is wel jammer. Maar dat betekend eenmaal niet dat de kermis voor goed gevaarlijk is.

    Tijdens het opbouwen van een attractie wordt er heus wel nagekeken of de attractie ook veilig is. Mocht dat niet zo zijn dat hadden ze heus ingepakt.

    Alle kermisattracties worden elk jaar zeer streng gekeurd door de TÜV.
    Ten tweede kan dit ongeluk zijn gebeurd door eigen fout. De meeste ongelukken op de kermis zijn door fout van de bezoeker zelf. Veiligheid staat bij elke kermisexpoitant voorop.

      /   Reply  / 
  11. kermisfan

    ONZIN

    Ik heb in dat apparaat veel rondjes gedraaid! Er zijn al meer dingen met de betreffende attractie gebeurd! wat dat was heeft er even niks mee te maken. en dit jaar is pas het eerste jaar dat de exploitant ermee reist dus hij kent het apparaat ook nog niet goed! er zal best een goede oplossing gevonden worden tussen de exploitant en de betrokken familie! het is natuurlijk vreselijk wat er gebeurt is maar kermisattracties zijn absoluut VEILIG het ligt dus niet aan de exploitant hij heeft de machine pas 1 jaar en hij heeft er pech mee dat zeg ik ook wel. maar in ieder geval kermisattracties worden vaak gekeurd en de attractie is al lang weer draaiende! dus u kan er met een gerust gevoel instappen!

      /   Reply  / 
  12. Ruben Koet

    Er is al een paar keer gemeld hier. Maar een ongeluk meteen de hele kermis erbij te betrekken is natuurlijk onzin.

    Hetzelfde om te zeggen dat alle marokanen tasjesdieven zijn.

    Zo werkt dat niet. En degene die deze tekst geschreven heeft is waarschijnlijk net zo kortzichtig als alle mensen die zeggen dat alle buitenlanders slecht zijn.

    Overal zitten rotte appels tussen en ook op de kermis kunnen mensen zelf dingen fout doen.

    Vuurwerk is ook iets, is gevaarlijk. Gelul! Wordt gevaarlijk gebruikt. Op een rotje staat geschreven: Op de grond leggen of zetten aansteken 6 meter afstand bewaren. Wat doen mensen die houden hem vast in hun hand en gooien hem weg.

    In een simpele break dance ook. Mensen gaan staan in een break dance. Daarvoor is het niet bedoeld. Een exploitant heeft verantwoordelijkheid maar de gasten zelf ook. Een stang schiet niet zomaar open. Dit meisje zal er wel mee gespeelt hebben of per ongeluk open gemaakt hebben. En dat zullen ze heus niet zeggen als ze zelf fout zijn.

      /   Reply  / 
  13. Lennart

    Het is natuurlijk de grootste bullsh*t om meteen te zeggen dat alle attracties onveilig zijn… Ik kan me heus wel voorstellen dat als je geen kenner ben van deze machines, dat je je soms afvraagt hoe zo’n apparaat in 1 dag kan worden opgebouwd. Ik kan het nog sterker vertellen, ik heb het aan den lijve ondervonden hoe het gaat wanneer er in 1 nacht moet worden afgebroken en ergens anders weer moet worden opgebouwd voor de volgende dag… Een ding is daarbij zeker, het eerste dat gebeurt is kijken of alles op de goede manier is gemonteerd! Daarnaast worden bij alle attracties de welbekende proefrondes gedraaid, dus een exploitant doet er heus wel genoeg aan om alles zo veilig mogelijk te maken. Dat dit ongeluk is gebeurd, is en blijft tragisch… Maar bedenk wel, dat dit soort gebeurtenissen overal voorkomen en je moet zien als een stukje risico dat de bezoeker zelf neemt!

      /   Reply  / 
  14. kermis freak for live

    rot ff gouw op, ik kan je nu al vertellen dat je sneller in een attractie park een ongeluk gebeurt dan op de kermis. ik kan het ook met lennarts eens zijn, heb ook all een heel aantal exploitanten geholpen met de opbouw en afbouw. en jullie hoeven mij echt niet te vertellen dat een kermis attractie niet veilig is.

    en nou wil ik nog even een antwoord geven op het onderwerp waar dit allemaal om gaat.
    als je veiligheids stang loschiet gebeurt er niks. ik heb heb hem wel eens een hele rit niet eens dicht gehad. niks aan de hand.
    Over verder gezeur zal ik uiteraard op in gaan.

      /   Reply  / 
  15. zoon van een kermisexplotant

    de atracties worden elke dag nagekeken door het personeel en er kan altyd wel wat gebeuren maar de kans is heel klein

    ik kijk ook elke dag de atractie van me vader na

    en me pa verdient er zijn brood mee

      /   Reply  / 
  16. just me

    De attracties worden elke dag na gekeken en gecontroleerd.

      /   Reply  / 
  17. Fairgroundmaster

    Je kan beter in een kermisattractie zitten dan in een pretpark attractie. Een kermisattractie wordt bijna iedere kermis gecontroleerd op alle punten die er maar te verzinnen zijn. niet leuk natuurlijk dat zo’n ongeluk gebeurd, maar een ongeluk kan overal gebeuren

      /   Reply  / 
  18. kermisgeakje

    de kermis is wel veilig;)… weetje wat niet veilig is en dat is op een wiebelende steiger staan;)
    gr kermisgek

      /   Reply  / 
  19. philip

    kermis is veiliger dan een pretpark want de mensen die bij een kermis attractie werken die hebben er meer verstand van dan een jonge student die bij de efteling werkt….de mensen die op de kermis werken die hebben aardig wat verstand van hun attractie en ik denk dat iemand die in een pretpark werkt er zelfs helemaal geen verstand van hebben;) maar mensen hebben altijd wel een woordje klaar staan over kermis maar dat zijn juist de mensen die er geen klap verstand van hebben

      /   Reply  / 
  20. marion jehee

    overal gebeuren ongelukken. uit ervaring weet ik dat de exploitanten de veiligheid hoog in het vaandel hebben. alle lof hiervoor. het is spijtig, dat er een ongeluk is gebeurd, maar zulke dingen gebeuren. de kermis mag daarom niet in een negatief daglicht komen.

      /   Reply  / 
  21. rick

    kermis is niet gevaarlijk, juist omdat de attractie zo vaak worden op en afgebroken is het risico op ongelukken kleiner omdat veel onderdelen constant gezien worden. Daarbij komt ook nog eens dat er in iedere stad of dorp de attracties door instanties worden gekeurd. Ik ben lid van een kermisforum gan daar maar eens kijken wanneer je meer van kermissen te weten wilkt komen. dit is het adres http://s14.invisionfree.com/kermisfilmpjes/index.php

      /   Reply  / 
  22. gaat je niks aan

    rick ??? nooit van gehoord op kermisfilmpjes ik ben er namelijk de moderator ;)

    dus alle kermisfreaks kom naar kermisfilmpjes
    http://www.kermisfilmpjes.eigenstart.nl

    kermisfilmpjes the best of the world

      /   Reply  / 
  23. patje

    DE KERMIS IS VEILIG HOOR
    IS ER OOIT EEN KAR VAN EEN ATTRACTIE
    LOS GEGAAN?

      /   Reply  / 
    1. dendikken

      er is al eens op de Eclipse de bak losgekomen en weggevlogen. 8 doden. 0 overlevenden. maar dit is nog steeds geen reden om de kermis in een verkeerd daglicht te steken.

        /   Reply  / 
      1. jonny

        tuurlijk zal zeker al gebeurt zijn :p

        dat is echt nog nooit gebeurt en het zal ook nooit gebeuren !!! eclipse is een veilige attractie !!!

          /   Reply  / 
      2. JeMa

        je zie lichtn e mongol

          /   Reply  / 
  24. Barry

    kermis attracties zijn WEL veilig,denk je nou echt dat kermis exploitanten hun attractie op de kermis zetten als ie niet veilig is,en een kermis attractie is veiliger dan een attractie in een pretpark,daar moeten ze eerst de monteurs erbij roepen wat ongeveer 10 minuten duurt voordat hij er is,op de kermis gaan ze gelijk hem repareren omdat op de kermis mensen werken die er verstand van hebben!
    en zoiets gebeurt wel es,het gebeurt niet elk jaar,het gebeurt 1x ker jaar ongeveer dat iemand eruit word geslingerd,want als je aan het opbouwen bent controleer je ook alles,dus is slap gelul dat attracties niet veilig zijn want dat zijn ze wel,want er is ook nog nooit iemand uit de Eclipse gevallen,en ken je nagaan,in de Eclipse word je keihard tegen je stoel aangesmeten dus ik vind ze wel veilig

      /   Reply  / 
  25. vincenzo

    duts alsde het beter kunt doe het dan zelf

      /   Reply  / 
  26. vincenzo

    goe gesproken

      /   Reply  / 
  27. vincenzo

    wie zegt dat nie veilig is blijf dan weg bij de kermis e ze moet haar maar vast houden dan gebeurt dat niet

      /   Reply  / 
  28. gaat je niks aan

    en zo is het trouwens attracties worden niet alleen bij de opbouw gecontroleerd elke ochtend zelfs… plus de nederlandse kermis is een van de veiligste de meeste ongeluken komen in het buiten land en dat is daar ook zelden
    de ongeluken bekent dit jaar:
    uit polypgevlogen(nederland)
    iemand uit topscan(buitenland)
    iemand valt uit toren in pretpark(tokyo)
    en dat was het zo ongeveer 1 in nederland de rest er buiten nederland is dus gewoon veilig en in attracties kan altijd wat fout gaan je moet gewoon goed vast houden van dat ongeluk moet je zoiezo niet snel conclusies trekken want somige maken zich dun gaan onder de beugels door en gooien zich zelf eraf of gaan recht opstaan om stoer te doen en dan gebeuren er ongelukken

      /   Reply  / 
  29. familie desmet

    ik ben zelf foorreiziger van de extreme
    denken jullie echt dat wij dat nie genoeg aan kijken iedere dag kijken we eraan
    + zelfs als we draaien kijken we erna
    we hebben zo nog geen werk genoeg
    de mensen die erop zitten moeten hun goed vasthouden als ze dat deden zouden er misch geen ongelukken gebeuren ken je dat
    ( het bestuur is niet verantwoordelijk voor ongevallen)

      /   Reply  / 
  30. zoon van foorexploitant (desmet)

    op mijn vader zijn molen werken er 4 helpers mee zij kijken de molen na en erachter kijkt ik of mijn vader nog es
    jullie zeggen kermis gevaarlijk
    wees blij dat we in jullie steden willen staan hou jullie met iets anders bezig
    dan te roddelen over de kermis
    greetz romano

      /   Reply  / 
    1. nigel

      goed zo ik ben het eens met je ik werk ook op de kermis bij de skeebal of the century is niet groot maar wel van de kermis

        /   Reply  / 
  31. Himzo

    De Kermis LEVENS GEVAARLIJK ???
    kom op mensen jullie weten dat het niet zo is toch ?
    je gaat me toch niet zeggen dat in 10000x 1 keer iets fout gaat het meteen levens gevaarlijk is ?
    het zou wel kunnen dat de situatie op dat moment gewoon levensgevaarlijk zou kunnen zijn maar je moet de kermis niet zwak gaan maken alleen omdat er 1 x op de 10000 keer iets mis gaat Toch ? zijn jullie het met me eens ?
    Gr ikke dus

      /   Reply  / 
  32. Anoniem

    kermis is niet levensgevaarlijk auto rijden is veel gevaarlijker daar gebeuren elke dag ongelukken kijk eens in het speeltuintje bij jou in de wijk hoe veilig is dat nou kapotte glijbaan scherpe punten en je kan zelfs van de schommel af vallen mischien een beetje overdreven van die schommel maar er gebeuren ook ongelukken mee net als op de kermis en zelfs bij jou op het werk en dat de meeste atracties in 1 dag opgebouwd worden wil niets zeggen over de veiligheid die mensen bouwen en breken de atracties ongeveer 2x per week op als je ergens ervaring mee heb gaat het sneller atracties worden ook zo gemaakt om snel op te bouwen en aftebreken omdat het tijd scheelt en ook op de kermis geld tijd is geld waard.
    geloof mij dat de expoltanten het echt wel veilig maken en zeker goed opletten want als er iets gebeurd is de exploitant verandwoordelijk ongelukken gebeuren vaak door dronken mensen omdat die zich niet aan de huisregels houden en niet binnen de hekken blijven en ook door stoere patsers die wel even gaan staan in een bakje waar je in moet zitten of de beugels tijdens de rit open maken.
    kermis atracties zijn veilig genoeg om er met een gerust hart in te kunnen gaan bij een heleboel kermissen worden opstellings keuringen gedaan door bv het liftinstituut en per 2007 moeten de atracties ook nog eens een jaarlijkse keuring ondergaan en als je er niet aan voldoet omdat je bv al een noodstop mist dan mag je de zaak al niet eens openen.

      /   Reply  / 
  33. Bas de Breaker

    even over veiligheid het ligt negen van de tien keer aan de bezoekers zelf,ik was een jaar of 12 of 13 geleden,weet het jaar niet meer op de tilburgse kermis en stond daar bij een no.3 breaker.twee meiden zaten of stonden in een gondel,en die brak af ! de molen had nog geen volle snelheid en de gondel kwam op de buitenring van de attactie terecht,zeg maar tegen de hekken.ik schrok me kapot…later bleek na technisch onderzoek dat gaan staan in een breaker de gondel,remmen en de stang aan het kruis daar niet tegen bestand waren,Huss ging daarop volgens met dikker staal werken !

      /   Reply  / 
  34. philip

    weetje wat onveilig is…drugs, kermis attracties zijn zeker wel veilig of denk je soms dat ze een beetje staan te slapen de heledag nou denk het niet;)

      /   Reply  / 
  35. roland

    boelchit in elk atracctie kunner er ongelukken voor doen zelfs als er elke dag word gecontroleert word en als je er 1 of 3 dagen over opbouwt maakt weinig verschil het is en blijft taltijd je eigen verantwoordelijkheid om in een atracctie deel te nemen dat staat ook duidelijk vermeld bij de kaasa dus die zieligen verhaaltjes alemaal …..groetjes

      /   Reply  / 
  36. b.cool

    kermis actractie is zeker wel veilig
    het zijn wel profersionele die het opbouwen
    denk daar maar aan!!!!
    ze worden elke dag gecheckt
    dus wat zeuren ze???

      /   Reply  / 
  37. florine

    DE KERMIS IS VEILIG HOOR
    IS ER OOIT EEN KAR VAN EEN ATTRACTIE
    LOS GEGAAN?

    —-

    Yup

      /   Reply  / 
    1. nigel

      ja 3x ofzo :S

        /   Reply  / 
  38. kermis baas

    ik vind ze doen er genoeg aan naar metaal moehied kan je niet zien dat bebuurt gewoon en ze kijken elken dag daaron draai en ze altijd proef

      /   Reply  / 
  39. Mevrouw huppeldepup

    De kermis wordt niet binnen een dag opgebouwt. wij doen daar 2 a 3 dagen over en wordt daarna goed gekeurt of het wel veilig is voor de mensen!!

      /   Reply  / 
  40. Joyce

    ONZIN GROTE ONZIN!

    ze worden elke dag getest en rijde proefrondjes dus ONZIN!!

      /   Reply  / 
  41. jonny

    er is niks mis met kermis . en denk is na voor je de kermis de grond in boort er zijn mensen die hun geld verdienen met kermis

      /   Reply  / 
  42. rico

    Ongelukken gebeuren overal, zowel met nieuwe machines als met de oudere. Jaarlijks worden ze gekeurd door TUV en die is niet misselijk. Metaalmoeheid van bouten en assen pennen en pinnen, kan niet altijd worden voorkomen. Als er zich een ongeluk voordoet, dan word de atractie stilgelegd en er volgt een uitgebreid onderzoek. Er is altijd iemand aansprakelijk, hetzij de explotant, hetzij de fabrikant of de bezoeker zelf. Nieuwe machines worden uitgelezen op onkundig gebruik, of op storingen.
    Je kunt ongelukken nooit uitsluiten, die kunnen gebeuren.
    Er word wel veel gedaan om het risico zo klein mogelijk te houden, dus je kunt met een gerust hart in elke atractie stappen…
    Heb je bedenkingen, dan stap je niet in. Simpel…

      /   Reply  / 
  43. nigel

    dit slaat nergens op de kermis is veiliger dan een pretpark bij de kermis kijken ze elke week de attractie na en in een pretpark maar eens per jaar dus wat os veiliger

      /   Reply  / 
  44. luuk

    ik help zelf bij de kermis en ik vind het wel bullshit dat de kermis niet veilig is. alles word nagekeken en getest. der komt zeker 5 keer per jaar controle van politie en als iets niet in orde is word de attractie voor altijd gesloten. dit wil elke exploitant voorkomen dus is alles gewoon veilig. uit een zweefmolen stoeltje kan je alleen maar vallen als je een idioot bent. je kan je altijd vast pakken mocht er iets afbreken. en als de voor beugel eraf valt dan moet je er zelf uitspringen wil je kunnen vallen. attracties zoals de booster kunnen niet starten als ze niet dicht zitten. iets wat wiebelt is niet belangrijk voor de veiligheid en laten ze dus lekker wiebelen. en zoals ik bovenaan las mensen zijn SUPER STOM als het gaat om naar de kermis gaan. over de baan lopen terwijl de botsautos rijden. ZE REDEN ME AAN NEE GOH. echt waar soms. en attracties moeten wel binnen 1 dag opgebouwd worden omdat het ook gewoon kan. de bomber kan makkelijk binnen 4 uur opgebouwd worden met de grootste veiligheids checks. check je iets niet of klopt iets niet kan jij op die startknop blijven slaan maar dan gaat hij echt niet draaien.

      /   Reply  / 
  45. marion

    ik las de berichtjes nog eens toevallig. als er iemand precies is in zijn vak dan is het de kermisexploitant. overal gebeuren ongelukken en bijna nooit op de kermis alleen dan komt het in het nieuws.in speeltuinen gebeurt er wereldwijd elke minuut wel wat.op de kermis bijna nooit. het is een verrijking van elkestad als de kermis er komt met mooie attracties. we mogen de kermisexploitant echt wel prijzen door te investeren in zulke mooie attracties. een tijd geleden een maand ongeveer stond er een pracht reuzenrad in de stad the view.in de verte zag je hetal.een aanweinst voor de stad. complimentjes voor de exploitant.ikhoop, dat het er volgendjaar weer is. allelof voor de exploitanten

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>