Kindheksen in Congo zwerven door de straten

Kinderen in Congo leven vaak op straat omdat ze van hun ouders van hekserij zijn beschuldigd. In Kinshasa leven er zo’n 20.000 kinderen op straat. Ouders geven hun kind de schuld van negatieve dingen zoals ziekte in de familie. Ze worden afgezonderd in kerken waar geprobeerd wordt de duivel uit hen te drijven. Dit is echt heel zielig want die kinderen hebben gewoon niks misdaan..

Hekserij vormde altijd al een onderdeel van de Afrikaanse cultuur, maar het breidt zich steeds verder uit. Dit komt doordat er steeds radicalere kerkgemeenschappen ontstaan, vooral in Congo. In zo’n land kunnen er maar beter geen kerken zijn.

De kinderen zijn inmiddeld gewend om op straat te leven en willen daar ook niet meer weg. Ze houden van de vrijheid die ze nu hebben. Sja, als je niks anders gewend bent..

Lees ook:Ongezonde studenten
Lees ook:Zijn jongeren verwend!?
Lees ook:Schandalig…!
Lees ook:Jongetje in coma door Breezahs?
Lees ook:Scholieren gaan er vaker een jaar tussenuit

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Kindheksen in Congo zwerven door de straten

 1. Linda

  Belachelijk! Die kinderen hebben toch niks misdaan! Wat kunnen die kinderen nou gedaan hebben dat hun familie toevallig ziek wordt?

    /   Reply  / 
 2. Magali

  Ja goeie vraag, maarja ze moeten daar iemand de schuld geven, en laat dat nou net die kinderen zijn.

    /   Reply  / 
 3. roland marico

  Geplaatst: Wo Okt 18, 2006 4:39 pm Onderwerp: De acht van Stanleystad Een mensonterende gijzeling.

  ——————————————————————————–
  Ik ben Roland Marico, geboren te vlamertinge (Ieper).Woonplaats: Guillaumelaan 5 Leopoldsburg 3970 Telf: 011-747782 Gsm:0475664281 Email: [email protected] militair heb ik twee maal verplicht geweest naar Congo te vertrekken Ik ben gevangen genomen door de rebellen, en zes maand opgesloten in een cel, waar ik gefolterd en mishandeld geweest ben.Ik heb een boek geschreven over deze gijzeling Prijs: 12,70 euro.Voor meer informatie,tik mijn naam in opGOOGLE (roland marico) en bekijk alle sites van de ACHT VAN STANLEYSTAD.Het zal mij veel plezier doen een email te mogen ontvangen van heel.De beste groeten en tot binnen kort.

  Roland

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>