Kinderen slachtoffer rondslingerende wapens

Foto: Oerbekke

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zeker als je je geladen wapen niet goed opbergt. Niet alleen volwassenen worden het slachtoffer van schietongelukjes. Ook kinderen halen vaak de trekker over, met alle gevolgen van dien. In Las Vegas vond een vierjarig jongetje het geladen pistool van zijn vader. Het ging af in zijn hand en raakte zijn tweejarige zusje. Het meisje ligt met zware verwondingen in het ziekenhuis.

Dit is geen uitzondering an Amerika. Een week geleden vond ook al een schietincident plaats waarbij een vijfjarig jongetje een wapen in de auto vond en zichzelf door het hoofd schoot. Vaak weten kinderen niet wat ze in hun handen hebben. Ze kennen de speelgoedpistooltje en gaan er niet van uit dat ze dit keer misschien een dodelijk wapen in hun bezit hebben.

Jonge kinderen weten niet dat de pistolen gevaarlijk zijn. Ouders daarentegen wel. Zij weten wat ze in huis hebben en ook dat ze het goed moeten opbergen. Gevaarlijke schoonmaakmiddelen leg je toch ook niet open en bloot in de auto?

Foto

Lees ook:Jongen schiet op kleine kinderen
Lees ook:Tijdens je rijles het water in
Lees ook:Geladen wapen en wiet bij bestelling Mc Donalds
Lees ook:Jongen schiet zichzelf neer in de klas
Lees ook:Loop jij wapenvrij?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>