Twintig procent mannen scheert oksels en schaamstreek glad

Werd de dagelijkse scheerbeurt vroeger nog beperkt tot alleen het gezicht, tegenwoordig voorzien steeds meer Nederlandse mannen ook de rest van het lichaam van een gladde scheerbeurt. Vooral de schaamstreek en oksels zijn populair, maar liefst 1 op de 5 mannen scheert deze lichaamsdelen.

Voornaamste redenen zijn dat mannen er verzorgd uit willen zien (52 procent) en dat het hygiënisch is (27 procent). Vrouwen juichen deze ontwikkeling toe. Maar liefst 64 procent vindt het sexy als haar man zijn schaamstreek onthaart. Vrouwen vinden het bovendien hygiënischer (51 procent) en fijner tijdens de seks (42 procent). Zo blijkt uit landelijk onderzoek van drogisterijketen Kruidvat onder ruim 900 mannen en vrouwen naar de scheerrituelen van de Nederlandse man.

Bodygrooming – het scheren van het lichaam van de man – wordt steeds populairder en vanzelfsprekender onder mannen én vrouwen. Zo vindt maar liefst 37 procent van de vrouwen dat iedere man zijn oksels moet ontharen. 45 procent vindt okselhaar zelfs vies. Het scheren van borsthaar is een stuk minder populair dan de oksels en schaamstreek. 1 op de 10 mannen geeft aan hun borst te scheren. Ook vrouwen zijn hier minder van gecharmeerd, slechts 9 procent vindt een gladgeschoren borst aantrekkelijk. Ruim de helft (56 procent) van de vrouwen vindt borsthaar juist mannelijk.

“Steeds meer Nederlandse mannen zijn bezig met uiterlijke verzorging”, vertelt Joost van Bergeijk, inkoper van Kruidvat. “Scheren wordt daarbij steeds belangrijker. Voor veel mannen is het een dagelijks ritueel. Zo blijkt uit ons onderzoek dat meer dan de helft dagelijks tussen de 5 en 10 minuten aan scheren besteedt. Tijdens de Kruidvat Mannenweken, die op maandag van start gaan en tot en met 8 april duren, spelen we in op deze groeiende behoefte. Tijdens deze weken worden mannen in het zonnetje gezet en staan alle Kruidvat-winkels in het teken van spectaculaire korting op health & beautyproducten voor mannen. Bovendien ontvangen klanten bij aankoop van een actieproduct een gratis toegangskaart voor twee volwassenen t.w.v. 24 euro (kinderen onder de 12 jaar zijn gratis) voor de Kruidvat-Gillette Paasraces in Zandvoort op 9 april.”

Lees ook:Zonder struikgewas lijkt de boom een stuk groter
Lees ook:Smartphonegebruik jonge gebruikers minder ingeburgerd
Lees ook:Gigi Ravelli: onverzorgd haar = geen seks!
Lees ook:Vrouwen: tv in slaapkamer funest voor seksleven
Lees ook:Onbereikbare vrouwen: Victoria Koblenko, Katja Schuurman en Ellen Hoog

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>