Live Red Bull Crashed Ice World Championship Valkenburg

Op zaterdag 4 februari is het Nederlandse Valkenburg wederom het decor van de Red Bull Crashed Ice World Championship dat live wordt uitgezonden bij RTL 7. In het jaar 2011 liet Nederland zien zich niets voor niets schaatsland nummer 1 te mogen noemen. 35.000 uitzinnige toeschouwers moedigden de atleten van Red Bull Crashed Ice aan toen zij met snelheden van 70 km/ uur het ijsparcours op de Cauberg overmeesterden.

Voor seizoen 2012 is schaatscoach Ab Krook met zijn vroegere pupil Falko Zandstra de uitdaging aangegaan om het Nederlandse team, bestaande uit Remo Speijers, Bart van Roosmalen en Glenn Bakx, te begeleiden naar de wereldtop. De relatief nieuwe sport ice cross downhill is een combinatie van skicross, ijshockey en downhill waarbij ijshockeyschaatsers een lange ijsbaan vol obstakels, ijstrappen en vlijmscherpe haarspeldbochten trotseren.

De afgelopen maanden organiseerde Red Bull drie kwalificatiewedstrijden op vlak ijs, waaraan iedereen kon deelnemen. De gekwalificeerde Nederlanders, waaronder ook Rintje Ritsma, komen in Valkenburg opnieuw samen om een startplek tussen de internationale elite proberen af te dwingen. Het Limburgse Valkenburg staat die dag opnieuw als stop op de wereldkampioenschapskalender gevolgd, door Åre (ZWE) en Québec (CAN). Het ijsparcours beslaat bijna 600 meter met het grootste gedeelte van de track, inclusief de start in het Kuurpark, op de Cauberg om vervolgens te eindigen in het centrum (gebied Plenkertstraat) van Valkenburg.

Presentator Sascha Visser: “Ice cross downhill is een relatief onbekende sport, maar toen ik er eerst over hoorde, was mijn interesse gelijk gewekt. De baan is ongekend zwaar; menig toeschouwer zou zonder schaatsen waarschijnlijk al niet eens heelhuids naar beneden komen. Deze atleten schaatsen naar beneden met zo’n 70 km/u! Dit is een sport waar de mannen zich van de jongens onderscheiden”.

Uitzending: RTL7: zaterdag 4 februari, tussen 18.00 en 20.00 uur.

Lees ook:Live verslag Red Bull Crashed Ice World Championship RTL7
Lees ook:Kyle Croxall wint Red Bull Crashed Ice Valkenburg
Lees ook:Red Bull Crashed Ice toch terug in Nederland
Lees ook:Glenn Bakx eerste Nederlands kampioen Ice Cross Downhill
Lees ook:Verkoop je schaatsen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>