Live verslag Red Bull Crashed Ice World Championship RTL7

Voor de derde keer op rij strijkt het ‘Red Bull Crashed Ice World Championship’ neer in Nederland. De races die eerder plaatsvonden in het ‘Red Bull Crashed Ice World Championship’ zendt RTL 7 vanaf vandaag al uit.

In 2011 en 2012 stonden duizenden uitzinnige fans langs de track op de Cauberg in Valkenburg. Op zaterdag 9 februari vormt, het eveneens Limburgse, Landgraaf het decor van het wereldkampioenschap dat live wordt uitgezonden bij RTL 7. Die dag strijdt de nationale en internationale top op de eerste indoor track ooit, die sinds december 2012 in SnowWorld Landgraaf ligt. Lukt het de deelnemers om met 70 km/uur en drie tegenstanders per heat om van een 330 meter lange ijstrack vol S-bochten en obstakels af te schaatsen?

De ogen zijn vooral gericht op de Nederlandse atleten, waaronder Remo Speijers, Glenn Bakx en Bart van Roosmalen. Zij zullen Nederland vertegenwoordigen in de verschillende races over de wereld die het kampioenschap aandoet. Na een maandenlange, intensieve training van Ab Krook en Falko Zandstra hebben Bakx, Van Roosmalen en Speijers voldoende in huis om de andere atleten ver achter zich te laten. Maar ook Danny Hansen, die de Qualifier in Geleen won en daarom mee mocht naar de Niagara Falls zet goede prestaties neer. Tijdens het NK eindigde hij namelijk als tweede snelste Nederlander.

Maar er zijn meer Nederlandse atleten om in de gaten te houden. Op 11 januari streden tijdens het eerste NK Ice Cross Downhill zo’n 140 schaatsers op de permanente ijstrack in Landgraaf om een startplek te bemachtigen tijdens de finale. De schaatsers lieten zien dat ze snel, wendbaar en stabiel genoeg zijn. Deze schaatsers staan op donderdag 7 februari aan de start van de track voor de National Shoot Out. De 32 snelste strijders verschijnen een dag later, tijdens de Elimination Round, opnieuw aan de start.

Favoriet in Landgraaf is de Canadese brandweerman Kyle Croxall, de grote winnaar tijdens de eerste stop van het wereldkampioenschap in het Canadese Niagara Falls. Zal het één van de Nederlanders lukken om de Canadese en Finse deelnemers te verslaan in de finale?

Uitzending RTL 7:

  • Zaterdag 26 januari ‘Red Bull Crashed Ice World Championship Niagara Falls’ van 17.30 uur tot 18.00 uur.
  • Zaterdag 2 februari ‘Red Bull Crashed Ice World Championship St. Paul’ van 19.30 uur tot 20.00 uur.
  • Zaterdag 9 februari ‘Red Bull Crashed Ice World Championship Landgraaf Live’ van 18.30 uur tot 20.00 uur.
  • Zaterdag 16 maart ‘Red Bull Crashed Ice World Championship Lausanne’ van 16.30 uur tot 17.00 uur.
  • Zaterdag 23 maart ‘Red Bull Crashed Ice World Championship Quebec’ van 16.30 uur tot 17.00 uur.

Lees ook:Red Bull Crashed Ice toch terug in Nederland
Lees ook:Glenn Bakx eerste Nederlands kampioen Ice Cross Downhill
Lees ook:Live Red Bull Crashed Ice World Championship Valkenburg
Lees ook:Kyle Croxall wint Red Bull Crashed Ice Valkenburg
Lees ook:Darters Barney en Mighty Mike verdedigen Oranje

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>