Nederlands elftal oefent in Wembley tegen Engeland

Veronica zendt vanavond de oefeninterland tussen Engeland en Nederland live uit. Oranje reist af naar voetbaltempel Wembley voor een onderling duel met de Engelsen. De vriendschappelijke wedstrijd stond gepland voor augustus 2011, maar werd vanwege de rellen in Londen een dag voor de aftrap afgelast. De oefeninterland is de eerste krachtmeting voor het Nederlands elftal in 2012, in aanloop naar het EK in Polen en Oekraïne. In de studio praat Jan Joost van Gangelen met Ruud Gullit en Marco van Basten, die beiden meerdere malen op Wembley hebben gespeeld, over de wedstrijd.

Dat Engeland en Nederland aan elkaar gewaagd zijn, blijkt onder meer uit de laatste ontmoetingen in de afgelopen tien jaar: vier interlands, vier maal gelijkspel. De wedstrijd van woensdag belooft dan ook een ware krachtmeting te worden met het oog op het Europese eindtoernooi. De Engelsen hebben hierbij één voordeel: zij spelen thuis in het legendarische Wembley-stadion. Interim-bondscoach Stuart Pearce moet het echter wel stellen zonder Wayne Rooney, John Terry en Darren Bent. Oranje mist Michel Vorm die zich heeft afgemeld voor het duel, omdat hij kampt met een buikvirus. Bondscoach Bert van Marwijk heeft besloten om geen vervanger op te roepen voor hem. In de selectie zijn wel twee debutanten opgenomen. Vleugelaanvallers Luciano Narsingh van Heerenveen en Ola John van FC Twente mogen zich voor het eerst melden bij het Nederlands elftal.

In de studio praat presentator Jan Joost van Gangelen met Ruud Gullit en Marco van Basten die hun visie op de wedstrijd met hem delen. Tijdens het EK 1988 speelden zij in het Oranje-elftal dat Engeland uitschakelde in de poulefase. Samen praten ze over hun geschiedenis met de Britten en het spelen op Wembley. Ook hebben ze het over de actuele staat van Oranje met het oog op het EK en de potentiële opvolger van de voormalig bondscoach van Engeland, Fabio Capello. Hans Kraay jr. interviewt bondscoach Bert van Marwijk en de internationals Wesley Sneijder en Arjen Robben. Daarnaast heeft hij een item gemaakt met Ugur Yildirim die zijn enige interland tegen de Engelsen speelde.

De uitzending start om 20.00 uur bij Veronica (ook beschikbaar in HD) en is te volgen op het Veronica Voetbal Tweede Scherm via live.veronicatv.nl.

Lees ook:Voetbal België – Nederland: Huntelaar in de spits (+ video’s)
Lees ook:Oefeninterland Nederland – Italië morgen live bij SBS6
Lees ook:Nederland – Estland WK-kwalificatieduel live op tv
Lees ook:Vanavond voetbal: Portugal – Nederland op SBS6
Lees ook:Oefenwedstrijden Oranje voor WK; vanavond tegen Ecuador

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>