Invasie van rappers als Kleine Viezerik, Keizer en Negativ…

Foto: TROS

Foto: TROS

Wat gebeurt er als zes eigentijdse rappers terechtkomen in een traditioneel gesloten gemeenschap als bijvoorbeeld Staphorst? In het nieuwe TROS-programma DE INVASIE neemt Brownie Dutch iedere week een andere groep rappers mee naar een kleine gemeenschap. Onder anderen Murda Turk, Negativ, RBdjan, Negativ en Kleine Viezerik krijgen twee dagen de tijd om samen met Brownie kennis te maken met deze onbekende plaats en de bewoners. Alles wat zij leren over de lokale folklore, markante personen en bijzondere gewoontes moeten de rappers verwerken in een tekst die zij als muzikale ode aan het dorp live rappen ten overstaan van alle bewoners.

DE INVASIE is een vrolijke en soms schurende cultuurclash waarin de rappers zich onderdompelen in authentiek folkloristisch Nederland. Gaan de deuren open in Staphorst, ontvangen zij een warm welkom in het stadje Thorn en lukt het de rappers om de harten van alle Hindeloopers te veroveren?

Aflevering 1
In de eerste aflevering van DE INVASIE bezoeken Brownie Dutch, Kleine Viezerik, Negativ, Murda Turk, Keizer en RBdjan het dorpje Thorn in Limburg. Thorn, ook wel het witte stadje genoemd omdat alle huizen in het centrum wit geschilderd zijn, heeft een kleine 2.000 inwoners. Benito is de enige niet-blanke inwoner van dit idyllische dorpje en hij heeft de rappers uitgenodigd om kennis te komen maken met zijn ‘hometown’. Om een gepaste ode aan het dorp te kunnen brengen, duiken de rappers in de geschiedenis van Thorn. Ze gaan op pad met de adellijke stiftdames van de abdij, leren schieten bij de schutterij en kruipen de schoolbanken in bij meester Snieker. Hilarische spraakverwarringen en muzikale saamhorigheid in de eerste van zes afleveringen van DE INVASIE.

Meer informatie: www.tros.nl/invasie – Nederland 3 – 21.15 uur.

Lees ook:Rappers als Kleine Viezerik en Kempi brengen ode aan Urk
Lees ook:Ali B. nu dj
Lees ook:Negativ, Keizer, Brace en Darryl rappen in de sneeuw
Lees ook:Kraantje Pappie zoekt The Next MC; geef je nu op!
Lees ook:Under the Dome gratis te zien bij KIJK.nl

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>