Johnny de Mol laat dromen uitkomen in ‘SynDROOM’

johnnydemol_syndroomJohnny de Mol laat dromen uitkomen in ‘SynDROOM’. De eerste aflevering is vanavond te zien. In dit programma helpt Johnny ambities, dromen en fantasieën van mensen met het syndroom van Down, autistische stoornissen en andere aanverwante syndromen te realiseren.

Net als ieder mens hebben zij langgekoesterde wensen. Soms kunnen ze daarbij net een beetje extra hulp gebruiken, dat ene duwtje in de goede richting. Vaak gaat het om een stap in hun leven die ze anders nooit hadden kunnen maken. Johnny helpt hen om gehoord, gezien of opgemerkt te worden.

In elke aflevering staan verschillende dromen centraal. Waar mogelijk probeert Johnny iemand structureel te helpen. Bijvoorbeeld door een jongen met het Syndroom van Down promotie te bezorgen op zijn werk. Of een autistisch meisje te helpen met het halen van haar rijbewijs. Maar Johnny helpt ook bij dromen die onmogelijk lijken. Zoals een balletje trappen met de grootste voetballer aller tijden; Lionel Messi.

In ‘SynDROOM’ delen deze mensen met een verstandelijke beperking of stoornis niet alleen hun dromen maar geven ook een uniek kijkje in hun dagelijks leven. De kijker volgt ze ook op een ‘gewone’ dag. Wat zijn de medische en praktische gevolgen van hun handicap? Welke reacties krijgen ze? Het tv-programma laat de dagelijkse realiteit zien van iemand met een verstandelijke beperking of een autistische aandoening.

Klik hier om het korte interviewtje met Johnny te lezen.

Wekelijks tussen 21.30 en 22.30 uur bij RTL 4.

Lees ook:Voetbalshirt Loinel Messi in bezit van Voetbal Experience
Lees ook:The Undateables op BNN: iedereen kan daten
Lees ook:Beperkte jongeren laten zien wat ze kunnen
Lees ook:Intelligentietest voor criminele jongeren?
Lees ook:Feest voor (licht) verstandelijk gehandicapte jongeren in Ede

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>