Indrukwekkende documentaire over 14-jarige Marokkaanse tweeling

Foto: NCRV

Foto: NCRV

In NCRV Dokument een dubbelportret van kinderpsycholoog Joan Sträter en de veertienjarige Marokkaanse tweeling Alaa en Adil uit Amsterdam. De jongens zijn in aanraking met de politie gekomen en hebben moeite om hun leven op de rails te krijgen.

Alaa en Adil wonen bij hun moeder, die dagelijks getuige is van wrijvingen en openlijke vijandigheid tussen de broers. Joan ziet het als haar taak om ontspoorde jongeren bij te staan en zicht op een betere toekomst te geven. Ondertussen moet ze goed opletten dat het niet ten koste van haar eigen leven gaat.

Joan’s Boys brengt op een indringende en filmische manier het contact tussen Joan en ‘haar’ jongens in beeld. Het is een film over verschillende werelden die elkaar raken, over kijken en bekeken worden, oordelen en veroordelen en helpen en geholpen worden.

Met Joan’s Boys voegt regisseuse Catherine van Campen (Eeuwige Moes, Drona & Ik, Anne Vliegt) een verrassende stap toe aan haar cinematografische oeuvre. Joan’s Boys is een productie van Zuidenwind Filmprodukties. De productie kwam tot stand met steun van het Mediafonds. Meer informatie: www.joansboys.nl.

22.55 uur, Nederland 2

Lees ook:Bende Gaslaan-boys opgerold
Lees ook:Geen aparte klassen voor jongens en meisjes
Lees ook:10% anorexia nervosa patiënten is een jongen
Lees ook:Te veel vrijwilligers bij Goal!
Lees ook:SpangaS in het teken van kanker

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>