SpangaS in het teken van kanker

Foto: NCRV - Kastermans fotografie

SpangaS staat vanaf maandag in het teken van kanker. In de uitzending van 12 maart hoort Eman dat zijn lievelingsoom op bezoek komt bij de familie. Eman verheugt zich er erg op. De klap is dan ook groot als hij te horen krijgt dat oom Zaïr kanker heeft.

Het valt Eman op dat er op het schoolplein en in de klas steeds leerlingen het vreselijke K-woord gebruiken om te schelden. Als oom Zaïr weer vertrokken is naar Marokko, wil Eman iets doen tegen deze manier van schelden op het schoolplein en in de klas. Katoe wil hem helpen. Samen houden ze een spreekbeurt over vloeken met het woord kanker. De klas is onder de indruk, maar heeft het ook echt geholpen?

De inhoud van deze uitzendingen over het thema kanker zijn mede tot stand gekomen door dat het woord kanker ook helaas gebruikt wordt op de website van SpangaS en op andere social media en schoolpleinen. De NCRV vindt het belangrijk om het onderwerp aan te stippen omdat er helaas veel kinderen in hun directe omgeving te maken hebben met kanker. Het is belangrijk om te praten over je ervaringen. Daarom wil SpangaS het gesprek openen en kinderen er ook op attenderen dat schelden niet alleen onprettig is, maar ook kwetsend kan zijn voor anderen.

Lees ook:SpangaS staat in het teken van slavernij
Lees ook:SpangaS de Game; bezoek zelf het Spangalis College
Lees ook:Intimidatie op school in SpangaS
Lees ook:Kanker verziekt je taal – dag tegen misbruik van het woord
Lees ook:SpangaS in het teken van scheiden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>