Twee jongeren verdacht van brandstichting school Arnhem

Twee Arnhemse jongeren (beide zestien jaar) zijn afgelopen woensdag door de politie aangehouden op verdenking van brandstichting in een scholencomplex aan het Breezandpad in hun woonplaats in de Nieuwjaarsnacht dit jaar. Het gaat om jongeren die in deze zaak al eerder als verdachte zijn gehoord. Inmiddels is uit het onderzoek de verdenking ontstaan dat zij verantwoordelijk zijn voor deze brandstichting. Zes andere jongeren die eerder als verdachte zijn gehoord, worden niet langer als verdachte beschouwd.

Op 1 januari 2013 omstreeks 01:15 uur brak er brand uit in basisschool `De Kringloop’ aan het Breezandpad in de Arnhemse wijk Elderveld. Een derde van het scholencomplex, waar onder meer een basisschool was ondergebracht, werd volledig in de as gelegd. Bij het bestrijden van de brand werden circa 70 brandweerlieden ingezet, vijf blusvoertuigen, een ladderwagen en een hoogwerker.

In het politieonderzoek werden aanvankelijk acht jongeren ervan verdacht dat de brand door hun schuld zou zijn ontstaan. Inmiddels is uit het onderzoek gebleken dat de brand hoogstwaarschijnlijk is veroorzaakt door twee jongeren. Zij worden ervan verdacht dat zij vuurwerk de school in hebben geschoten door een kapot gemaakte ruit en dat als gevolg hiervan de fatale brand is ontstaan. Deze twee jongeren worden vandaag voor de rechter-commissaris geleid. Uit het onderzoek is gebleken dat de overige zes jongeren niet langer als verdachte zijn aan te merken.

De behandeling van de zaak is onder voorbehoud gepland op de zitting van de meervoudige kamer van de rechtbank op 2 april 2013. Deze behandeling zal gelet op de leeftijd van de verdachten achter gesloten deuren plaatsvinden.

Lees ook:Vier jongens neergestoken
Lees ook:Verdachte tienermoord Bodenfelde opgepakt
Lees ook:Caviakiller heeft geen spijt
Lees ook:Jongens opgepakt voor brandstichting
Lees ook:Jongeren vinden duurzaamheid van merken belangrijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>