Nieuwe album van Jamie Cullum: Momentum

Jamie Cullum MomentumHet nieuwste album van Jamie Cullum is eindelijk uit. Met Momentum blijft de Britse zanger en pianist wat op het veilige en vertrouwde pad. Maar moet je met zoveel talent en energie eigenlijk gaan dwalen? Jayme Tol luistert naar deze cd voor Jongerenblog.

Dat de kleine wonderboy over heel veel talent beschikt bleek al uit zijn debuutalbum Twentysomething en het daaropvolgende Catching Tales en The Pursuit. Stuk voor stuk succesvolle langspeelplaten, maar qua stijl is weinig verschil hoorbaar.

Ook Momentum is grotendeels volgens hetzelfde recept bereid, aangevuld met een paar nieuwe ingrediënten. Zoals de samenwerking met de Engelse rapper Roots Manuva in het nummer Love For $ale. En de eveneens Britse zangeres Laura Mvula in het nummer Sad, Sad World waar wat hiphop extracten in terug te vinden zijn. Alle andere nummers zijn typisch Jamie Cullum-stijl, compleet met piano en stompbox.

Twee tracks springen er voor mij echt uit. De cover Pure Imagination en vooral het door Jamie zelf geschreven Get A Hold Of Yourself. Maar overall houdt Jamie zichzelf met Momentum net iets te veel in de hand. Waar na zijn laatste album The Pursuit een momentum had moeten ontstaan is het slechts bij enkele momenten gebleven. En om daar nou vier jaar op te moeten wachten…

Deel je mijn mening helemaal niet en ben je juist nieuwsgierig geworden? Bestel de cd meteen bij bol.com: 0602537290734.

Tekst: Jayme Tol

Lees ook:Walk Off The Earth kan meer dan alleen coveren
Lees ook:Nieuw album Anouk: For bitter or worse
Lees ook:John Mayer eert J.J. Cale tijdens optreden
Lees ook:Jongerenblog luistert nieuwe album van Anouk
Lees ook:Jongerenblog luistert complete collectie Cheap Trick

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>