Clementine brengt Ierse sound met Special to me

Clementine-Special-to-me_Photo-Lenneke-MietesClementine is een Nederlandse zangeres met een warme stem. Ze zingt Engelstalig en heeft een nieuw album uitgebracht. De zangeres was de dochter van een kapitein, elke keer als hij thuis kwam werd er Ierse muziek gespeeld om dit te vieren. Dit is dan ook de verklaring van waarom haar nieuwe album ‘Special to me’ een Ierse sound heeft.

Clementine heeft een speciale band met Ierse folkmuziek en dit is zeker terug te horen in haar nieuwe album. De nummers zijn rustig en hebben iets weg van countrymuziek. Alle nummers lijken een beetje op elkaar in het begin, maar naar een paar keer luisteren niet meer. Deze CD is vooral erg relaxed, maar je moet er wel van houden. Zelf omschrijft ze het album als frisse folkpop. Sommige nummers zijn een beetje saai, maar gelukkig komt er daarna weer een uptempo nummer wat het weer goed maakt. ‘Special to me’ is erg naturel, de warme stem van clementine lijkt niet bewerkt te zijn en er zijn veel akoestische instrumenten gebruikt. Dit zorgt ervoor dat de nummers erg puur klinken. De nummers zijn apart, maar verassend. Een erg originele CD!

Deze CD is meer een zomer CD. Hij is perfect voor een rustige barbecue in de tuin of om gewoon lekker rustig mee op je bed te liggen. Nogmaals, het moet maar net jouw stijl zijn qua muziek! Als je van aparte, originele folkmuziek houdt is dit zeker wat voor jou!

Bestel de cd meteen bij bol.com: 8714691027247.

Tekst: Eline Noppert

Lees ook:Jongerenblog luistert nieuwe album van Anouk
Lees ook:Recensie album Kodaline: In A Perfect World
Lees ook:Grote spanningsboog nodig bij nieuwe album Kid Cudi
Lees ook:Nieuw album Anouk: For bitter or worse
Lees ook:Jongerenblog luistert naar Guus Meeuwis’ nieuwe album

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>