Scientology-school komt eraan

http://www.scientology-europe.org/en_US/img/page00.jpg
Tom Cruise en heel wat andere celebs zijn niet meer weg te slaan bij de Scientology Kerk. Nu waait het waarschijnlijk over naar Nederland want de omstreden kerk wil een eigen basisschool starten in Amsterdam-Noord.
De Stichting Effectief Onderwijs (SEO), verbonden aan Scientology,
heeft daartoe een verzoek ingediend bij het stadsdeel..

Het onderwijs op de school zal gebaseerd zijn op de ideeën van L. Ron Hubbard, de grondlegger van de Scientology Kerk. Eigenlijk is er al een kleine particuliere
Scientology school in Amsterdam, de Lafayetteschool in de Derde Oosterparkstraat. Hier zitten 28 kinderen op, waarvan de ouders 5520 euro per jaar aan schoolgeld moeten betalen.

Amsterdam-Noord wil de nieuwe school eigenlijk niet hebben. De SEO heeft hier bezwaar tegen aangetekend. De school moet straks namelijk 300 leerlingen onderwijs gaan bieden, en het stadsdeel denkt niet dat dat zal lukken. Dat getal is namelijk het wettelijke minimum. Maar volgens de SEO zijn er genoeg belangstellenden. Ik denk niet dat deze school er komt, wie zijn kind op dit moment naar een speciale school wil sturen kan niet anders dan betalen.

Lees ook:Hoezo collegegeld omhoog!?
Lees ook:Leerrechten: hoe en wat?
Lees ook:Wees blij met school! Doe niet zo achterlijk!
Lees ook:Verplicht lessen volgen…van jezelf
Lees ook:Kansloze jongeren op vakantie voor 25 euro

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>