Leerrechten: hoe en wat?

http://www.ib-groep.nl/Images/foto_homepage_particulier4_tcm7-2865.jpgWat zijn dat, leerrechten? Dat kun je lezen op deze site. Maar om een lang verhaal kort te maken gaat het erom dat je meer gaat betalen aan schoolgeld zodra je leerrechten op zijn. Studeer je dus langer dan vijf jaar, dan kun je 3000 euro per jaar payen. Studentenbonden, universiteiten en hogescholen zijn niet blij met het plan, maar het gaat toch ingevoerd worden. Waarom? Studenen moeten sneller hun studie afronden, omdat ze geen financiële risico’s willen lopen.

Deze leerrechten voor studenten aan universiteiten en hogescholen worden gelukkig pas in september 2008 ingevoerd in plaats van volgend schooljaar. Staatssecretaris Bruno Bruins van Onderwijs heeft dit besloten omdat er teveel knelpunten zijn. Zo is het nieuwe administratiesysteem Studielink niet op tijd beschikbaar en zien hogescholen en universiteiten het toch niet zo zitten. Ook CDA en PvdA wilden het plan een jaartje opschuiven.

Tip: lees toch even op deze site hoe het allemaal zit, voordat je straks ineens hartstikke veel moet betalen!

Lees ook:Payen bij studieachterstand hbo
Lees ook:Wereldwijd studeren met Nederlandse studiefinanciering
Lees ook:Lijfstraffen op scholen in Zuid-Korea van de baan
Lees ook:Test het Tilburgse studentenleven
Lees ook:Wie is de mooiste student van Nederland?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>