Schoolboeken te links?

http://onderwijsvernieuwingen.roser.nl/images/Eric%20Balemans2.JPGVVD-kamerlid Eric Balemans heeft wat schoolboeken gelezen en wat blijkt: ze zijn veel te links. De inhoud van het boek Blikopener (maatschappijleer) is volgens Balemans ‘te zot voor woorden’. VDD laat mensen aan hun lot over en rechtse partijen zouden sociale ongelijkheid ‘niet zo’n probleem’ vinden. Over de linkse partijen wordt wel weer positief gesproken..Linkse partijen zien in dat niet iedereen zichzelf op eigen kracht kan onderhouden en dat je iemand zoveel mogelijk kansen moet geven. Misschien staat dit allemaal wel in het boek, maar het lijkt me dat er dan toch ook wel negatieve dingen over linkse partijen in staan..?

Lees ook:Vrienden maken doe je zo!
Lees ook:Morgen stemmen!
Lees ook:‘Jong’ brengt boek uit
Lees ook:Lees Harry Potter op je mobiel
Lees ook:Jongen uit Utrecht laat met gedachten dingen bewegen

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Schoolboeken te links?

  1. min6

    Eigenlijk valt er op elke methode wel wat aan te merken. Er zijn ook boeken waarin staat dat De Telegraaf een krant voor domme mensen is, en dat je na je (VMBO) opleiding beter verder kunst studeren dan gaan werken. Dat lijken me toch meer meningen dan feiten. Goed dat dit nu een keer opgemerkt wordt.

      /   Reply  / 
  2. Cyril

    De heer Balemans doet wel alsof het uit zijn eigen koker komt, maar hij heeft doodsimpel de HP/De Tijd van 3 of 4 weken geleden gelezen. Daarin stond een groot artikel over ‘linkse ‘schoolboeken. Interessant, origineel en overtuigend verhaal, en Balemans strijkt met de eer.

      /   Reply  / 
  3. Roel

    @Cyril

    De heer Balemans doet helemaal niet alsof het uit zijn eigen koker komt, hij baseert zich juist op dat artikel.
    Hij doet precies wat de schrijver van dat artikel wilde bereiken: Het politiek aankaarten van dit probleem!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>