Wii’en in de LO-les

wiiKinderen die niet kunnen of absoluut niet willen sporten hebben een paar zware uren voor de boeg, iedere keer wanneer de gymles (LO) weer begint. In Groot-Brittannië hebben deze jongeren geluk. Op de jongensschool Northfleet Technology College en Gravesend (Kent) is momenteel een proefproject gestart om jongeren die anti-sport zijn toch aan het sporten te krijgen. In plaats van bokspringen en voetballen mogen zij Wii’en.

Onderwijsexperts wisten niet wat ze hoorden. Volgens hen gaat er niets boven echte, competitieve sporten. Wat de scholen nu doen heeft volgens hen van alles te maken met luiheid en verwennerij. Leerlingen moeten leren dat wanneer zij iets niet willen, het niet altijd vanzelfsprekend is dat er iets op wordt gevonden. Soms moet je dingen doen die je niet leuk vindt, zo gaat het ook wanneer ze volwassen zijn.

De leerkrachten spreken dit tegen. Volgens hen is het Wii’en een omweg om jongeren te laten inzien dat sport wél leuk kan zijn. Jeugd die voorheen altijd hun sportkleding ‘vergaten’ of andere smoesjes opvoerden om niet mee te hoeven doen, zijn nu wel degelijk bezig met beweging. Ook voor kinderen met een handicap vinden zij de Wii een uitkomst, zo kunnen ook zij actief bezig zijn. Overigens is het niet alleen een beetje computeren. Er staat een uur voor de Wii en een uur voor actieve spellen op de speelplaats.

Lees ook:Jongeren in de strijd tegen de kilo’s
Lees ook:SportBillies: de extreemste sportdag ooit
Lees ook:Oogproblemen: drie op de tien kinderen heeft er last van
Lees ook:Olympische Spelen brengt Britse jeugd niet tot beweging
Lees ook:Één op de vier jongeren heeft cyberseks!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Wii’en in de LO-les

  1. marsy

    De jeugd moet gewoon meer sexen op onze website. Geheel gratis :)

    Gr.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>