Tilburg University start examensite economie voor scholieren

Tilburg University start, samen met (bedrijfs)economen van Tilburg University en Maastricht University, de website economievoorjou.nl. De site geeft scholieren 6 vwo en 5 havo de mogelijkheid om zich online en in hun eigen tempo voor te bereiden op hun eindexamen Economie en Management & Organisatie. Het is een nieuwe vorm van bijles en innovatief onderwijs via minicolleges door de Tilburgse docent bedrijfseconomie dr. Bob van den Brand.

In meer dan 400 video’s behandelt ‘dr. Bob’ de antwoorden op alle vragen uit de eindexamens Economie en M&O 2012, voor zowel havo als vwo. Scholieren kunnen op zelf gekozen momenten en in hun eigen tempo oefenen voor hun eindexamens, en video’s zo vaak terugkijken als nodig. Ook hebben ze de mogelijkheid om via de site aanvullende vragen te stellen, die Bob van den Brand op gezette tijden online en in real time beantwoordt.

“Met deze site willen we de belangstelling voor Economie en M&O onder middelbare scholieren vergroten. Uit gesprekken met scholieren bleek dat economie vaak abstract en saai lijkt, en dat ze voor deze vakken behoefte hebben aan uitleg en lesstof die ze in hun eigen tijd en op hun eigen manier kunnen bekijken. Dat doen we door de examenstof in ‘hapklare’ stukken op te knippen, en in korte video’s uit te leggen”, aldus Bob van den Brand. “Nu scholieren helpen met slagen voor hun eindexamen, en de rest van het jaar een bijspijkerplatform en naslagwerk.”

Voor het gebruik van de examentraining vraagt Economie voor Jou een eenmalige bijdrage van 15 euro. Scholen hebben de mogelijkheid groepsabonnementen af te sluiten. Scholieren kunnen zich gratis aanmelden met hun social media account om rond te kijken op Economie voor Jou en enkele proefopgaven te maken.

De online onderwijsmethode van Economie voor Jou is gebaseerd op de methode die Bob van den Brand met collega’s in 2010 ontwikkelde voor Tilburg University: i-STAR. Deze methode biedt studenten via online interactieve web lectures, web tutorials, opdrachten, vragenuurtjes en tentamenuitleg een aanvulling op de traditionele hoor- en werkcolleges. Deze methode heeft het slagingspercentage voor diverse Accountingvakken fors verhoogd, en wordt nu ook toegepast in andere vakken op Tilburg University. i-STAR is zowel nationaal als internationaal bekroond met prijzen als de nationale e-learning award en de internationale AV Technology End User Award 2012.

economievoorjou.nl

Lees ook:Tilburg University scoort goed bij internationale studenten
Lees ook:Scholieren.com lanceert handige eindexamenpagina
Lees ook:Nachtuniversiteit in Tilburg voor Serious Request
Lees ook:Buitenlandse student erg tevreden over Tilburg University
Lees ook:Test het Tilburgse studentenleven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>