Jongeren kiezen voor de ‘looks’ van Wouter Bos

http://www.sterrenstek.nl/_portretten/Wouter%20Bos-portret.jpgWouter Bos ziet er goed uit, en daarom is hij populairste politicus onder jongeren. Dit blijkt uit een onderzoek van onderzoeksbureau YoungVotes. Vooral meisjes zijn van hem gecharmeerd. Hij kreeg 36,3 procent van de stemmen. Zijn partij, de PvdA, is ook de populairste politieke partij onder jongeren. De meest populaire politica werd GroenLinks-fractieleider Femke Halsema met ruim 40 procent van de stemmen.

Van de vijfhonderd ondervraagde jongeren tussen 13 en 29 jaar zeiden de meesten voor de PvdA te zijn. De PvdA haalde in de peiling van het onderzoek namelijk 41 zetels. Tweede werd de VVD met 27 zetels gevolgd door SP en CDA met 18. D66 kreeg 9 zetels en blonde Wilders 4. Jongeren vinden vooral onderwijs, kenniseconomie en sociale zekerheid belangrijk.
Op nummer 2 van de ‘populairste politicus en politica verkiezing’ stonden Jan Marijnissen (15,6) en Rita Verdonk (31,5).

Lees ook:Wilders scoort goed bij jongeren
Lees ook:PVV wint Scholierenverkiezingen
Lees ook:Studenten stemmen SP en willen Rutte (VVD) als premier
Lees ook:PvdA wint scholierenverkiezingen
Lees ook:Diederik Samsom beste politicus volgens jongeren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>