Diederik Samsom beste politicus volgens jongeren

Jongeren vinden dat Diederik Samsom het afgelopen jaar het beste gepresteerd heeft: ruim een kwart (26 procent) kiest hem als beste politicus van 2012. Toch vinden ze niet dat zijn partij, de PvdA, de jongerenbelangen dit jaar goed heeft vertegenwoordigd. Dit blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder 1.600 jongeren uit het 1V Jongerenpanel.

De deelnemers vinden Samsom de beste omdat hij deskundig is, duidelijke taal spreekt en betrouwbaar is. Op nummer twee eindigt Jan Kees de Jager (15%), op nummer drie Alexander Pechtold (14%). De jongerenwinnaar van vorig jaar, Emile Roemer, staat op de vierde plek. Premier Mark Rutte eindigt slechts op de zevende plaats. In EenVandaag was vrijdagavond te zien hoe Diederik Samsom werd verrast met de Jongerenbokaal. “Ik zie het ook als een opdracht. Als politicus van het jaar wordt je het jaar erna pas echt getest.”

Slechte vertegenwoordiging
Driekwart (74 procent) van de deelnemers vindt dat de huidige politiek de belangen van de jeugd slecht vertegenwoordigt. De partij die de jongerenbelangen het beste uitdraagt is volgens een derde van de deelnemers D66. De PvdA van Diederik Samsom scoort hier slechts 5 procent.

De leden van het Jongerenpanel hebben er verder weinig vertrouwen in dat het huidige kabinet vier jaar aanblijft; 56% denkt dat het voortijdig valt.

Maandagvond kiezen de leden van het EENVANDAAG Opiniepanel de Politicus van het Jaar 2012. De winnaar neemt de prijs in ontvangst tijdens de live uitzending vanuit Den Haag.

Het 1V Jongerenpanel, onderdeel van EenVandaag, bestaat uit jongeren van 12 tot 24 jaar. Aan dit online onderzoek, gehouden van 07 tot 13 december 2012, deden 1.601 jongeren mee. De uitslag is gecorrigeerd op leeftijd, geslacht en spreiding over het land.

Lees ook:Jongeren willen paars kabinet met Samsom als premier
Lees ook:Jongeren kiezen voor de ‘looks’ van Wouter Bos
Lees ook:Jongeren Rutte weer premier; ze willen eigen politieke partij
Lees ook:Jongeren willen nieuw kabinet zonder PVV
Lees ook:Scholieren: Pim Fortuyn vermoord door moslimextremist

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>