Europa League: kwartfinale voor AZ, FC Twente of PSV?

Vandaag vinden de returns plaats in de achtste finales van de Europa League. De ‘heenwedstrijden’ leverden wisselende resultaten op voor de Nederlandse clubs. Maar nu wordt het echt erop of eronder voor AZ, FC Twente en PSV: gaan ze door in het prestigieuze Europese voetbaltoernooi of houdt het op bij de laatste zestien clubs? RTL 7 zendt alle wedstrijden uit met in de studio Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp.

De Europa League-avond begint met de thuiswedstrijd van PSV tegen Valencia. ‘Uit’ werd tegen de beste club uit de Spaanse competitie op Real Madrid en FC Barcelona na in de laatste minuten een rampzalige uitgangspositie voor de return voorkomen door nog tweemaal te scoren (eindstand: 4 – 2). Hierdoor maken de Eindhovenaren nog kans. RTL 7 zendt de wedstrijd live uit met commentaar van Vincent Schildkamp.

Aansluitend begint de wedstrijd Schalke 04 – FC Twente. In Enschede werden de Duitsers met 1 – 0 verslagen. De marge is minimaal en verwacht wordt dat Oranje-spits Klaas-Jan Huntelaar donderdag wel meedoet met de nummer 4 uit de Bundesliga. Dat beloven dus nog 90 spannende minuten te worden. Ook deze wedstrijd is live te zien bij RTL 7 en ditmaal tekent Leo Driessen voor het commentaar.

AZ kwam met de beste cijfers door de ‘heenwedstrijd’ heen: 2 – 0 winst in Alkmaar op Udinese. De ploeg van trainer Gertjan Verbeek moet nu naar Udine voor de return tegen de nummer 5 uit de Italiaanse Serie A en dit duel is in een ruime samenvatting te zien bij RTL 7. Ook de overige in de Europa League gespeelde wedstrijden volgen in samenvatting. Vorige week gingen de nummer 1 en 2 van de Premier League, Manchester United en Manchester City, onderuit. Gaan zij het redden in de returns?

RTL 7 of kijk online
18.00 uur Samenvatting
19.00 uur PSV – Valencia live
21.00 uur Schalke 04 – FC Twente live
23.15 uur Udinese – AZ (samenvattingen)
23.45 uur Overige samenvattingen

Lees ook:Ajax, AZ, PSV en FC Twente vanavond in Europa League
Lees ook:Haalt AZ in Valencia halve finale Europa League?
Lees ook:Voor de liefhebbers van voetbal: AZ tegen Valencia!
Lees ook:Ajax vanavond in knock out-fase Europa League
Lees ook:Europa League-avond helaas zonder Nederlandse teams

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>