Net geen medailles voor Dex Elmont en Peter Hellenbrand

Zo dichtbij… maar net niet! Dat gold vandaag voor de Nederlandse sporters die tijdens de Olympische Spelen in Londen een medaille konden halen. Judoka Dex Elmont kon zijn favorietenstatus niet waarmaken. Schutter Peter Hellenbrand presteerde super, maar dat werd toch niet beloond met een plak.

Volgens de kenners zou Dex Elmont (28) de gouden plak grijpen in de klasse -73 kg. Helaas eindigde hij op een gedeelde vijfde plek. De judoka was helemaal leeg na zijn verloren halve finale tegen Riki Nakaya. Snel daarna moest hij alweer aan de bak voor de bronzen plak, maar Nyam-Ochir Sainjargai uit Mongolië was te sterk voor hem.

Peter Hellenbrand (26) kwam uit op het onderdeel 10 meter luchtgeweer. Hij schoot in de finale het beste van alle schutters, maar hij kon zijn achterstand – die hij had opgelopen in de voorronde – niet meer goed maken. De Limburger moest genoegen nemen met een vijfde plaats.

Lees ook:Wat is dat toch met onze Olympische mannen…
Lees ook:Favoriet Sandra van Nieuwland niet in finale The Voice
Lees ook:Patrick kreeg 25.000 euro salaris
Lees ook:‘Swaffelen Taj Mahal schandalig’
Lees ook:MovieSquad award naar Accidents Happen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>