Zware nacht voor kampioen Wladimir Klitschko tegen Wach?

De wereldkampioen boksen in het zwaargewicht, Wladimir Klitschko, staat vanavond voor een flinke uitdaging: voor het eerst in zijn carrière treft hij een langere tegenstander, die ook nog eens ongeslagen is, namelijk de reus Mariusz Wach. De twee treffen elkaar in het O2 World Arena in Hamburg. RTL 7 zendt deze wereldtitelstrijd live uit.

De uit de Oekraïne afkomstige Klitschko, wereldkampioen bij de WBA, IBF, IBF, WBO en Ring Magazine, meet 1,98 meter en won 58 van zijn 61 wedstrijden. ‘Dr. Steelhammer’ won goud op de Olympische Spelen in 1996 en is sinds 2000 wereldkampioen bij de profs. Maar alsof het duel met Wach nog niet moeilijk genoeg lijkt, overleed zijn trainer Emanuel Steward ook nog eens twee weken geleden op 68-jarige leeftijd en moet hij het dus sinds jaar en dag zonder zijn vertrouwde gezicht in zijn hoek doen.

Mariusz Wach, alias ‘The Viking’, won al zijn 27 partijen, waarvan 15 op KO. De Pool is 2,02 meter lang en woont en traint in de VS. Zijn bekendste tegenstander is Kevin McBride, die eerder Mike Tyson wist te verslaan.

Wladimirs broer Vitali is ook een succesvol bokser, ook hij is wereldkampioen in het zwaargewicht (WBA). De broers hebben hun moeder moeten beloven dat ze het nooit tegen elkaar zullen opnemen in de ring.

RTL 7 vanaf 22.45 uur.

Lees ook:The Dutch Lumberjack Peter Aerts neemt afscheid
Lees ook:Badr Hari in gevecht met Alexey Ignashov tijdens Legend 2
Lees ook:Dertienjarige breekt waterskirecord van 20 jaar oud
Lees ook:Veertienjarige van twee meter lang
Lees ook:De zoektocht naar twee meiden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>