Grootste bierkrattenburg voor studenten TU/e

Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) heeft vandaag het record voor de grootste bierkrattenbrug terug naar Eindhoven weten te halen. Een team van bijna 60 bouwers, bestaande uit studenten van de faculteit Bouwkunde, voltooide in 4 dagen een bierkrattenbrug met een overspanning van 17,3 meter. In een direct daaropvolgende poging is maar liefst 19,55 meter gehaald. Hiermee is het record van 15 meter dat op naam staat van TU Delft ruimschoots verbroken. Om de recordpoging op het universiteitsterrein te ondersteunen stelde Bavaria in totaal 20.000 bierkratten ter beschikking.

Het team van TU/e werkte ruim 10 maanden aan het ontwikkelen van het plan en de bijbehorende technische ontwerpen. Het concept werd uitgebreid getest met verschillende proefopstellingen, om er zeker van te zijn dat de brug zonder enige ondersteuning zou kunnen blijven staan. Voor de recordpoging werden in totaal 45.792 flesjes gevuld met water gebruikt om de juiste ballast te krijgen.

Willem Schuurmans, PR-commissaris van het project, licht toe: “Het bouwen van een bierkrattenbrug lijkt een kwestie van simpelweg kratjes stapelen. Er gaan echter maanden van voorbereiding aan vooraf. De moeilijkheid zit hem in het feit dat je met losse elementen werkt die niet onderling verbonden mogen zijn. En aangezien er weinig bekend is over bierkratten als bouwmateriaal moet je zelf verschillende proeven doen. Zo is er uitgebreid getest wanneer een kratje onder de druk bezwijkt en op welke manier we de brug windbestendig konden krijgen. De kennis vanuit onze studie is essentieel om een technisch ingewikkeld object zoals dit te bouwen. Uiteraard zijn we super trots dat we het record weer terug naar Eindhoven hebben weten te halen.”

Nadat het vereiste uur zonder ondersteunend materiaal verstreken was luidde Joost Helms, Wethouder Mobiliteit, Milieu, Sport en Evenementen in Eindhoven, het record in door de Bierkrattenbrug te dopen met een grote fles Bavaria.

Meer informatie is ook te vinden op www.facebook.com/bierkrattenbrug.

Lees ook:Bouwen studenten TU Eindhoven grootste Bierkrattenbrug?
Lees ook:Grootste bierkratten brug ter wereld in Delft
Lees ook:Wat Nederlands elftal tijdens EK niet lukte, doen Robots beter
Lees ook:Nieuwe EK jurkje Bavaria vanaf vandaag verkrijgbaar
Lees ook:Ook meisje (16) overleeft val van Golden Gate Bridge

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>