Echte helden strijden om lintjes

Ben jij een echte held maar heb je daar nooit de waardering voor gekregen die je had verwacht? Binnenkort krijg je die waarschijnlijk wel. PvdA, CDA en VVD vinden dat ook jongeren die iets goeds doen een beloning verdienen. Ook zij hebben recht op een lintje, niet van de koningin, maar van de gemeente Den Haag.

Tijdens de jaarlijkse lintjesregen strooit de koningin allerlei Koninklijke lintjes in het rond. De ontvangers zijn mensen die een heldendaad hebben verricht of zich met hart en ziel hebben ingezet voor de maatschappij. Volwassen mensen die dankzij hun goede wil een pluim verdienen. PvdA en VVD vinden dat tijdens deze traditionele dag ook de jongeren in beeld moeten komen.

Alle jongeren tot18 jaar kunnen in aanmerking komen zo’n onderscheiding te ontvangen. Voor je die ontvangen moet er natuurlijk wel wat gebeuren. Door een heldendaad te verrichten, een actie op te zetten op school voor een goed doel of op een bijzondere manier vrijwilligerswerk te doen, maak je kans op een lintje.

Het plan bestaat om een jury de daden te laten beoordelen. De jongere die uiteindelijk met een lintje naar huis gaat krijgt ook een andere prijs. Bijvoorbeeld de aftrap verrichten van een wedstrijd van ADO of een dagje meelopen met een bestuurder. Of er genoeg steun komt vanuit het college van burgemeester en wethouders moet nog worden onderzocht maar dat zit waarschijnlijk wel goed, liet Wethouder Sander Dekker (VVD, Jeugdzaken) weten.

Bron: AD

Puik plan, zo’n lintje?

Lees ook:Jongeren veel vertrouwen in koning Willem-Alexander
Lees ook:Drankverbod onder 18 jaar gaat waarschijnlijk niet door
Lees ook:Hevige discussie om reisje naar New York voor arme jongeren
Lees ook:PvdA zegt ja tegen zonnebankverbod
Lees ook:Jeugd kent rechten en plichten bij vakantiewerk niet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>