Hevige discussie om reisje naar New York voor arme jongeren

schipBinnen de fracties van het stadsdeel De Baarsjes in Amsterdam is nogal een discussie ontstaan vanwege het plan om twaalf arme jongeren op reis te sturen naar New York.

Het reisje is er natuurlijk niet zomaar en ook niet iedereen komt in aanmerking. Het gaat om twaalf jongeren die bijvoorbeeld met justitie in aanraking zijn geweest of dakloos zijn. Bij goed gedrag mogen zij mee met het schip de Halve Maen. Tijdens de reis morgen ze klusjes verrichten op de boot. Een soort werkstage dus.

Fractievoorzitter Santa Signh van D66 is helemaal niet blij met het plan dat ongeveer 25.000 euro zal gaan kosten. Volgens hem zijn er genoeg andere projecten die niet zo duur zijn. VVD-deelraadslid Tom Leest is het daarmee eens. Hij vindt het reisje zonde van het geld en ziet niet in waarom jongeren bij goed gedrag niet op een andere manier kunnen worden beloond.

De twaalf deelnemers zijn nog niet gekozen. Volgens Singh gaat dat ook heel lastig worden omdat de groep waar het om gaat vaak buiten de statistieken valt. En vind dan maar eens twaalf jongeren die in aanmerking komen. Volgende week dinsdag dienen beide partijen een motie in tegen het plan.

Bron: Trouw

Wat vind jij? Zo’n reis, is dat een goede manier om jongeren te belonen?

Lees ook:Jongerenreis naar New York gaat door
Lees ook:Jongeren loslaten zorgt voor crimineel gedrag
Lees ook:Echte helden strijden om lintjes
Lees ook:Expres foute antwoorden geven bij examen
Lees ook:Gelderland wil extra banen voor jongeren

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Hevige discussie om reisje naar New York voor arme jongeren

  1. Pingback: Jongerenreis naar New York gaat door | Jongeren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>