Zestig miljoen moet jongeren helpen

Jongeren lopen nogal eens tegen bergen op in hun leven. Sommige groot, andere klein. Soms lijkt het alsof de één in een veel minder bergachtig landschap rondwaart terwijl de ander amper de heuvels kan bedwingen. Jongeren met problemen zijn er genoeg. Gelukkig staan ze er niet alleen voor.

Zestig miljoen euro. Dat is het bedrag dat minister Rouvoet en staatssecretaris Van Bijsterveldt beschikbaar stelt om jongeren met problemen over de bergen in hun leven heen te tillen. Mbo- en vmboscholen kunnen dit geld gebruiken om de jongeren extra te ondersteunen.

Door het geld kunnen er lessen plaatsvinden in kleinere klassen en zijn er mogelijkheden om schuldhulpverlening, verslavingszorg en woonbegeleiding te regelen. Hopelijk blijven de jongeren door deze hulp op school en hebben ze toch kans op een goede baan in de toekomst. Mocht de jongere er echt niet uitkomen dan kan deze ook zelf contact opnemen met een hulpverlener via internethulpverlening.

Lees ook:Minder jonge harddrugsgebruikers in Overijssel
Lees ook:Deel jongeren heeft geen probleem met zwart werken
Lees ook:Allochtone jongeren bewaken kermis?
Lees ook:Cannabis valkuil voor jongeren
Lees ook:Probleemjongeren vaak diep in de schulden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>