Minder jonge harddrugsgebruikers in Overijssel

In Overijssel was het jongerencentrum Innocent in Hengelo een magneet voor drugsgebruikers. Harddrugs behoorde daar tot de orde van de dag. Maar dit gebeuren is verleden tijd. Nieuwe vrijwilligers en een grote schoonmaak deed wonderen. Niet alleen in Hengelop, ook in de rest van Overijssel blijkt het aantal jongeren onder de 18 jaar die harddrugs gebruiken te zijn afgenomen.

Jonge drugsgebruikers nemen af, zo blijkt uit cijfers van de politie. Onderzoek van Tactus Verslavingszorg bevestigd de afname. Natuurlijk zijn er nog steeds plaatsen in Overijssel waar jongeren toch nog regelmatig harddrugs gebruiken, zoals in Goor, Vriezenveen en Glanerbrug. Er zijn altijd jongeren die experimenteren met dit soort verslavende middelen.

Toch gaat het over het algemeen goed. Niet alleen zijn er minder jongeren die beginnen met gebruiken, ook meldt de jeugd die vreest voor een verslaving zich sneller bij de verslavingszorg.

Bron: RTV Oost

Lees ook:Cocaine in Italiaanse rivier
Lees ook:Carnavalskoorts hoogste Boxmeer, Cuijk, Raamsdonksveer
Lees ook:Cannabis valkuil voor jongeren
Lees ook:Wietlollies en spacepannenkoeken
Lees ook:Zestig miljoen moet jongeren helpen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>