Ouders stellen zich aan over problemen kids

helpVanaf het moment dat je besluit kinderen te nemen zit je natuurlijk al vast op die mooie roze wolk. Want oh wat gaan wij het gezellig hebben met zijn drieën, vieren, vijven, honderden. En baby’s zijn zo lief, peuters en kleuters schattig en aandoenlijk, kinderen krijgen een eigen mening en karakter en bij pubers wordt het lastig. Daar gaat het dan ook vaak mis. Minister Rouvoet van Jeugd en Gezin heeft het wel in de gaten, ouders met opvoedingsproblemen stappen te snel naar dure, professionele hulp.

Voor jongeren met problemen zijn er verschillende oplossingen. Toch wordt er vaak naar jeugdzorg en andere professionele hulp gegrepen terwijl dit niet altijd nodig is. Het gevolg: lange wachtlijsten, ook voor degenen die de zorg wel dringend nodig hebben. Ouders komen in de opvoeding vaak  problemen tegen die ze niet aan hadden zien komen en waarvoor zij ook geen oplossing weten. Verwarde vaders en moeders krijgen de neiging het te snel door professionals te laten oplossen vindt Rouvoet.

Natuurlijk zijn ouders niet de enige personen die met de neus al snel richting jeugdzorg wijzen. Ook scholen hebben er een handje van om kinderen met problemen snel door te sturen naar het speciaal onderwijs. Gemeenten doen te weinig moeite jongeren te helpen waardoor er snel wordt doorverwezen naar jeugdzorg vanuit de provincie. Volgens Rouvoet zouden veel problemen in de eigen omgeving opgelost moeten worden, zoals op school, in het gezin of in de omgeving. De Centra voor Jeugd en Gezin die in alle gemeenten verschijnen zullen de ouders hierbij helpen.

Lees ook:Eén loket voor alle problemen
Lees ook:Allochtone kinderen vaak te dik
Lees ook:Groot onderzoek naar jeugdzorg in Noord-Nederland
Lees ook:Jongeren lopen te lang rond met angst
Lees ook:Gezocht: KRO-kandidaten “Ouders hebben geen seks”

1 Reacties // Reageer

One thought on “Ouders stellen zich aan over problemen kids

  1. Mohamed H

    Niet erg maar geeft je gevoeld wat jezelf goed hart verwarring als afstand tegen afblijven.Snap je nou dat je wakker eens maakt jezelf goed hard tot hetzelfde boodschap van gods maar niet ander boodschap die oud WOII gemenigte.Houd Uw jezelf scherp afstand.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>