Gelderland wil extra banen voor jongeren

solliciterenBijna je hele leven ga je al na school. Je leeft toe naar dat moment dat je eindelijk kunt gaan doen wat je altijd al hebt willen doen en nu je opleiding helemaal afgerond is kan het werk beginnen!

Valt dat even tegen.. Na maandenlang solliciteren ben je alle inspiratie voor een leuke sollicitatiebrief kwijt, heb je nog nergens op gesprek uitgenodigd maar ben je wel een heleboel afwijzingen rijker.

Veel studenten en scholieren hebben er last van. De banen liggen niet voor het oprapen en zeker als onervaren hulpkracht zijn ze je liever kwijt dan rijk. Gemeente Gelderland wil er iets aan doen er gaat proberen honderd werkplekken te creëren door middel van jongerenvouchers. Vooral de kwetsbare groepen moeten baat hebben bij het plan. Schoolverlaters of jongeren die na hun opleiding geen aansluitende baan kunnen vinden zijn de doelgroep.

Neemt een ondernemer een jongere aan voor een half jaar, dan komt deze in aanmerking voor een jongerenvoucher van 2.500 euro. Jongeren in de leeftijd tot 27 jaar komen in aanmerking voor het plan.

Volgend jaar beslist gemeente Arnhem over het plan dat door Werkgeversvereniging VNO NCW, de Kamer van Koophandel Centraal Gelderland en het UWV Werkbedrijf bij de gemeente is ingediend. In Apeldoorn, Deventer en Zutphen werd succesvol met een vergelijkbaar project gewerkt. Daar werden vijftig werkplekken gecreëerd.

Bron: De Gelderlander


Lees ook:Vijftien werkplekken voor enthousiaste jongeren Emmen
Lees ook:Echte helden strijden om lintjes
Lees ook:Oudjes eruit, jongeren erin
Lees ook:Jonge werkzoekende langer zonder baan
Lees ook:Jongeren in Vlissingen te dik

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>