Jongeren geven wel om online privacy

typpennDat jongeren roekeloos overal maar hun gegevens op het net dumpen blijkt een groot vooroordeel. Jongeren zijn wel degelijk bezorgd om hun online privacy. Dat is de conclusie van een onderzoek van de University of California en de University of Pennsylvania in de Verenigde Staten.

Natuurlijk zijn er enkelen die wel zonder pardon overal privégegevens vrijgeven maar dit is zeker niet de meerderheid. Ondanks dat jongeren van nu opgroeien met computer en internet binnen handbereik zijn zij niet goed op de hoogte van hun rechten rond hun privacy online. Velen gaan ervan uit dat de overheid maatregelen treft zodat het internet veilig is.

Vergeleken met ouderen zijn jongeren weliswaar iets minder wantrouwig maar ook zij geven niet zomaar alles weg. Uit het onderzoek blijkt dat van de 65-plussers 85 procent weigerde online privégegevens op te geven aan een bedrijf, 65 procent van de jongeren deed hetzelfde.

Bron: Dutch Cowboys

Lees ook:Jongeren best zuinig op online privacy
Lees ook:‘E-mail is for old people’
Lees ook:Facebook neemt WhatsApp over; zorgen om gegevens
Lees ook:Internet onmisbaar voor jongeren
Lees ook:Jongeren checken informatie van internet niet

1 Reacties // Reageer

One thought on “Jongeren geven wel om online privacy

  1. Joran

    Kijk ook uit op welke sites je je gegevens niet meer kunt verwijderen. Dat zijn er een heleboel; zelfs grote partijen als Skype en Facebook maken het lastig of onmogelijk om je account te verwijderen. Voor een zwarte lijst: http://www.accountkiller.com/

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>