Jongeren best zuinig op online privacy

Met alle sociale netwerksites binnen handbereik zou je zeggen dat jongeren heel wat van hun privacy laten slingeren. Toch valt dat in de praktijk wel mee, constateert trendwatcher Thimon de Jong van TrendsActive. Jongeren weten wel degelijk goed om te gaan met hun gegevens op sites als Hyves en Facebook.

Toen de netwerksites net een beetje in opgang waren werd er anders met de online privacy omgegaan. In al hun enthousiasme gooiden mensen van alles over zichzelf online. Dronken filmpjes, rare foto’s en allerlei persoonlijke informatie waar anderen misbruik van kunnen maken. Tegenwoordig pakken jongeren het slimmer aan. 85 procent van de jongeren schermt hun privégegevens goed af, dat bleek al uit onderzoek van Mijn Kind Online, samen met EenVandaag.

Het hoeft natuurlijk ook maar één keer fout te gaan voor je in de gaten hebt dat je leven als open boek op internet zetten niet al te slim is. Er zijn genoeg jongeren die het pispaaltje zijn geweest omdat ze een domme actie zichtbaar op internet publiceerden. Hier steken anderen ook weer wat van op en tegenwoordig gaat het dus heel goed.

Persoonlijke foto’s liggen bij de jongeren nogal gevoelig, toch zijn er ook dingen die hen weinig kan schelen. Bijvoorbeeld dat adverteerders hun informatie gebruiken om zo op maat gemaakte reclame te showen. Jongeren hebben er weinig moeite mee, sterker nog, sommigen vinden dat zelfs handig.

En jij? Bescherm jij je privégegevens al goed genoeg?

Bron: NOS

Lees ook:Jongeren geven wel om online privacy
Lees ook:Privacy op netwerksites moet beter
Lees ook:Internet en seks: anonimiteit, spanning en sociale zelfmoord
Lees ook:Site flasht Belgische jongeren
Lees ook:Veiligheid vs. privacy

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Jongeren best zuinig op online privacy

  1. Pingback: Internet en seks: anonimiteit, spanning en sociale zelfmoord | Jongeren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>