Wat kan jij doen bij mishandeling?

Je gaat naar school, hebt vrienden, vriendinnen en ouders die er voor je zijn wanneer je ze nodig hebt en die met een kop thee en een luisterend oor altijd zullen proberen te helpen. Het is lastig voor te stellen dat er ook gezinnen zijn waar het heel anders gaat. Waar fouten en problemen eruit geslagen worden. Toch overkomt het jaarlijks zo’n 107.000 jongeren.

Kindermishandeling bestaat, al is het niet altijd voor iedereen merkbaar. Soms hebben jongeren iets in de gaten maar weten niet wat ze met de informatie moeten doen. Vandaar dat voor jongeren tussen de 13 en 19 jaar binnenkort een speciale online campagne van start gaat om het gesprek over kindermishandeling onder jongeren te stimuleren.

Dit is onderdeel van de landelijke en meerjarige ‘Campagne Aanpak Kindermishandeling’ van het ministerie voor Jeugd en Gezin. In Habbo Hotel en op goSuperModel wordt een aantal chatsessies georganiseerd tussen hulpverleners van het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling en de Kindertelefoon. Jongeren kunnen vragen stellen en advies inwinnen. De eerste mogelijkheid is dinsdag 13 juli a.s. op goSuperModel.nl en woensdag 14 juli op Habbo.nl.

Een serieus onderwerp

Kindermishandeling komt in ieders omgeving voor. En vaker dan je denkt. Naar schatting worden er jaarlijks in Nederland 107.000 kinderen mishandeld. Dat is 1 kind per schoolklas. Nog niet de helft hiervan komt bij de hulpverlenende instanties terecht. Simpelweg omdat ze onzichtbaar zijn. De landelijke ‘Campagne Aanpak Kindermishandeling’ richt zich op omstanders en wil iedereen in de omgeving van het kind de ogen openen voor de signalen van kindermishandeling. Iedereen met vermoedens van kindermishandeling kan terecht op www.watkanikdoen.nl .

Wanneer?

-      goSuperModel – dinsdag 13 juli en woensdag 6 oktober van 15.00 – 16.00 uur

-      Habbo Hotel – woensdag 14 juli en woensdag 21 juli van 14.00 – 15.00 uur

Lees ook:World Matchplay Darts live bij RTL 7
Lees ook:Jongeren reageren anders op kindermishandeling
Lees ook:Habbo goes Europe
Lees ook:Habbo Hotel zoekt beste Habbo Fashion designer!
Lees ook:Jonge geweldpleger vaak zelf als kind mishandeld

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Wat kan jij doen bij mishandeling?

  1. Pingback: Jongeren reageren anders op kindermishandeling | Jongeren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>