Russische scholieren aangereden door politie en ambulance

ambulance1Je denkt dat wanneer je weinig bijzonders uitvreet je toch redelijk veilig bent voor politie en hulpdiensten. In Rusland bleek die veiligheid niet altijd gegarandeerd. Een politie-officier die met dronken kop achter het stuur zat reed drie scholieren aan die langs de kant van de weg liepen.

Nadat de meisjes door de wagen geraakt waren werden de hulpdiensten gewaarschuwd. Maar die maakten de toestand er niet veel beter op. Integendeel. De ambulance die ter plaatse kwam overreed een van de slachtoffers, het 15-jarige meisje overleed. De andere twee meisjes zijn naar het ziekenhuis gebracht waar zij zich nu in stabiele toestand bevinden.

Verkeersongelukken schijnen in Rusland geen uitzondering te zijn. Veel bestuurders hebben geen enkel probleem met rijden onder invloed en stappen dus rustig zo lam als een toeter achter het stuur. Daarbij komt nog dat de wegen slecht zijn en er amper toezicht is op de veiligheidsregels. Ja, zo zit een ongeluk wel in een heel klein hoekje..

En wat wil je ook. Hoe kun je van bestuurders verwachten dat ze zich aan verkeersregels houden wanneer zelfs politie beschonken achter het stuur zit? Ja, het was donker, dat wel. Dus misschien zag hij die meisjes echt niet. Maar na alcoholgebruik achter het stuur als politie-officier?! Lijkt mij niet de juiste manier om een goed voorbeeld te geven aan de jeugd.

Bron: NU.nl

Lees ook:Net geen biertje meer voor Belgische jongeren
Lees ook:Serieverkrachter krijgt 5 jaar
Lees ook:Agressieve chicks in Breda
Lees ook:Voor 25 euro benzine na cursus alcoholgebruik
Lees ook:Veertienjarige autodief aangehouden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>