Nikon lanceert sociale-mediacamera met Android2 en Wi-Fi

Nikon kondigt de COOLPIX S800c aan, een compactcamera die veel meer kan dan alleen perfecte foto’s maken. Deze camera is uitgerust met het besturingssysteem Android2 en maakt via Wi-Fi verbinding met internet. Op deze manier kun je van Google Play elke app downloaden die je maar wilt, of het nu gaat om fotoapps (bijvoorbeeld NikonSpots), sociale-media-apps of games. Zo kun je er altijd van op aan dat de foto’s die je deelt via social media de beste kwaliteit hebben.

“De COOLPIX S800c is de innovatie op cameragebied. Heb je foto’s of films gemaakt die je graag direct wilt delen, dan hoef je alleen maar op het scherm te tikken om de beelden te uploaden naar Facebook, Twitter of andere sociale-mediasites en online albums. Met de S800c heb je een volwaardige camera in huis, met 10X zoom, Full HD-films en de prachtigste foto’s, zelfs wanneer het licht niet optimaal is, zoals op feestjes”, aldus Matthieu van Vliet, Country Manager Nikon Nederland.

Met Android OS, het besturingssysteem dat op de COOLPIXS800c is geïnstalleerd, is de camera in een handomdraai een compleet entertainmentcentrum. Met de nieuwste apps van Google Play heb je toegang tot sociale-media-updates van je vrienden, zijn onderweg routebeschrijvingen beschikbaar en kun je informatie opvragen over de streek waar je bent of een game spelen. De mogelijkheden zijn werkelijk onbegrensd.

Om scherpe opnamen in elke situatie mogelijk te maken is de COOLPIX S800c uitgerust met een zeer gevoelige CMOS-beeldsensor met belichting via de achterzijde. Deze zorgt ervoor dat de camera ook bij weinig licht of in buitengewoon fel verlichte omgevingen moeiteloos scherpe opnamen maakt. Het EXPEED C2-beeldverwerkingssysteem en de superieure autofocus staan garant voor een snelle respons. Het NIKKOR-groothoekobjectief met 10x optische zoom (25–250 mm) en ED-glas staat garant voor scherpte en kleurkwaliteit. Het maakt daarbij niet uit of je wilt uitzoomen om het hele onderwerp vast te leggen of juist dicht op de huid van je onderwerp wilt kruipen om een perfecte portretfoto te maken. Daarnaast beperkt de geavanceerde technologie tegen onscherpte het effect van bewegende onderwerpen, weinig licht en een trillende camera tot een absoluut minimum.

Met zijn uiterst hoge resolutie, zijn anti-reflectiecoating en zijn grote kijkhoek is het 8,7cm OLED-touchscreen met 819.000 beeldpunten van de S800c niet alleen even gevoelig als dat van de beste smartphones, het laat zich ook even moeiteloos en intuïtief bedienen. Zo kun je bijvoorbeeld makkelijk bladeren door je foto’s, die je vervolgens op een creatieve manier kunt bewerken.

De adviesverkoopprijs bedraagt €399,- en is naar verwachting leverbaar vanaf 27-9-2012.

Lees ook:Nikon Coolpix S01 kleiner dan een creditcard
Lees ook:Nieuwe Nikon COOLPIX S6600 met kantelbare monitor
Lees ook:Ontdek de chique, kleurrijke Nikon Coolpix S6400
Lees ook:Robuuste COOLPIX-camera voor avonturiers
Lees ook:Casio Exilim EX-N1: kleurrijke compactcamera

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>