Scholieren in de prijzen op Nationaal Film Festival Scholieren

Het Nationaal Film Festival voor Scholieren (NFFS) brengt jong filmtalent uit heel Nederland bijeen. Dit blijkt uit de winnaars van deze negende editie van het filmfestival. Vanavond nemen middelbare scholieren uit Amsterdam, Rotterdam, Hilversum, Doetinchem, Groenlo en Eelde hun prijzen in ontvangst tijdens het slotgala in het Agora Theater in Lelystad. Zij zullen in december Nederland vertegenwoordigen op het Internationale Jongeren Filmfestival ‘Camera Zizanio’ in Griekenland.

500 middelbare scholieren dingen op het festival mee naar prijzen in de categorieën animatie, live action fictie, live action non-fictie en 1-minuut film. In de categorie live action fictie is het Erasmiaans Gymnasium Rotterdam de grote winnaar. Zowel de middenbouw als de bovenbouw neemt vanavond de eerste prijs in ontvangst. Scholen uit de Achterhoek doen het goed in de categorie animatie. De bovenbouw van het Ludgercollege Doetinchem en de onderbouw van het SG Marianum Groenlo hebben in deze categorie de eerste prijs behaald. De andere winnende scholen zijn het Barlaeus Gymnasium Amsterdam (fictie bovenbouw), ATC Hilversum (non-fictie), MLA Amsterdam (1-minuut bovenbouw) en AOC Terra Eelde (1-minuut onderbouw).

Welke films Nederland mogen vertegenwoordigen in Griekenland is besloten door de vakkundige jury. Die bestond dit jaar uit actrices Lisa Smit (De Griezelbus, TBS) en Roos Wiltink (Hoe overleef ik…?, Terug naar de kust), regisseuse Tessa Schram (Sammie is zoek), regisseurs Joram Lürsen (Alles is familie) en Eddy Terstall (Deal, Simon) en student aan de filmacademie Mees Peijenburg (tevens bekend als acteur in Hoe overleef ik mezelf?).

www.nffs.nl

Lees ook:Lisa Smit, Roos Wiltink en Tessa Schram in jury 9e NFFS
Lees ook:Kunstbende zoekt nieuw talent!
Lees ook:Joris Broeders beste debater ter wereld, Roel Becker tweede
Lees ook:Eminem op podium MTV EMA in Amsterdam
Lees ook:Kunstbende verzamelt nieuw talent in Hoofddorp

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>