Maakt het dieet van Sonja Bakker je langzaam dikker?

Genoeg Nederlanders die het Sonja Bakker-dieet volgen. Haar boek is in geen boekenwinkel meer te verkrijgen. Maar nu komt er kritiek: TROS consumentenprogramma Radar heeft de boel even bekeken en wat blijkt? Het is een crashdieet, volgens diëtiste Katrien Blaauw in het programma dan. Met andere woorden: val 20 kilo af in 6 maanden en kom 40 kilo aan in de 6 maanden daarna…

Ik geef maar een voorbeeld. ‘Zo weinig eten is funest. Op korte termijn helpt het maar op de lange termijn niet’, aldus Blaauw. Voor kinderen kan het dieet onverantwoord zijn omdat ze te weinig calorieën binnen krijgen waardoor ze op de
lange termijn juist dikker worden.Verder vindt Blauw dat Bakker wel erg dure merkprodukten in haar boeken aanprijst.

Volgens Sonja Bakker is het allemaal niet waar. Ze heeft daar ook een goede reden voor: ‘Als het echt slecht zou zijn, dan zouden er allang mensen in het ziekenhuis zijn beland’.

Ik begin er niet aan, als ik in mijn omgeving zie hoe weinig je mag eten…en iedereen zegt dat je juist wel veel mag eten. Elk dieet helpt, als je je eraan houdt dan. Maar je gewicht vasthouden is pas echt een kunst.

Lees ook:Hollander eet gezonder
Lees ook:Eindelijk afvallen én lekker eten!
Lees ook:Afvallen? drink suiker!
Lees ook:Alcohol is juist goed!
Lees ook:Dommer door blowen; IQ gaat snel achteruit bij jongeren

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Maakt het dieet van Sonja Bakker je langzaam dikker?

 1. priscilla

  ik weet dat het stom klinkt,
  maar uit mijn ervaring van dieëten,
  je moet langzaam beginnen met minderen
  (want ik doe het ook , het sonja bakker dieet)
  en daarna moet je gewoon nog een paar maandjes door dieëten, totdat je maag weer kleiner is, en zodat je dus automatisch niet meer wil eten.

    /   Reply  / 
 2. priscilla

  maar het is idd wel een irritant dieët ..

    /   Reply  / 
 3. anoonieem

  het maakt mij niet uit wat voor dieet ik neem,
  als ik maar dun word…
  zelfs als ik daar niet meer voor hoef te eten …

    /   Reply  / 
 4. joost

  Beste mensen.Wat mij opvalt is dat mensen die in een aantal jaren zijn aangekomen in een korte tijd zoveel mogelijk willen afvallen. Ik zal julli eerst uitleggen hoe je lichaam werkt. Als je minder gaat eten dan je verbruikt gaat je lichaam automatisch over op vetverbranding om zo voor de gevraagde energie te voldoen. Maar het grote nadeel hiervan is dat je verbranding weer afneemt zodat als je stopt weer snel aankomt ( vaak nog wat extra dan je gewogen hebt). De enige oplossing tot daadwerkelijk afvallen en op gewicht blijven is door goed eten ( verbranding op een hoog niveau brengen)en te gaan bewegen. 1/2 tot 1 kg per week is voldoende. Dit is voor altijd vol te houden en je zult merken als je verbranding weer op een normaal niveau is dat je ook minder tot geen last hebt van het jo jo effect.

  dus afvallen zal nooit meer bestaan door dieeten. dus gewoon goed eten ( gevarieerd) en genoeg ( dames +/- 2100 kcal en heren +/- 2400 kcal. als je hierover vragen hebt mail mij dan.

  Ik heb 6 jaar ervaring op gebied van personaltraining en mijn spec zijn voeding en training.

  Ik beantwoord graag uw vraag en bestrijd de ontwetenheid.

  gr joost

    /   Reply  / 
 5. Jade

  anoniem,

  jezelf uithongeren is een rechtstreeks pad naar anorexia. Ja je wordt dun (kijk naar hongerend afrika) maar met het vetverlies verlies je ook spieren. En daar wordt je niet bepaald knapper van.

  Een gezond en gevarieerd dieet en veel sport zal je een beter resultaat geven. Bovendien wordt je stofwisseling langzamer als je jezelf gaat uithongeren. Hoe weet ik dit? Ik heb het zelf ook ooit gedaan. Ik werd dun (heel erg zelfs) maar zodra ik weer ging eten kwam ik weer net zo snel aan. En je wilt het er af houden, toch?

  Dus volg nou niet de volgende hype maar verander je levensstijl.

    /   Reply  / 
 6. Brigitta

  Joost,

  Raad je dit dieet van Sonja Bakker aan?

  Groetjes,
  Brigitta

    /   Reply  / 
 7. melanie

  hallo,
  ik wil graag afvallen,
  want ik ben 13 , 1.71 en 85 kilo.
  ik wil graag 65 kilo wegen of rond die richting,
  dus 20 kilo afvallen..
  ik heb sonja bakker al gedaan maar ben er mee gestopt geen resultaat.
  weet iemand een goed dieet waarmee je snel en zichtbaar mee afvalt?
  alvastbedankt.
  greetzz.
  melaniee

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>