De eindeloze dip

depressieToets niet gehaald, de bus gemist en ook nog door de stromende regen naar huis moeten lopen.. Iedereen maakt wel eens wat mindere momentjes mee. Je voelt je even niet lekker en de hele wereld is tegen je. Een dag of twee, dan is het weer voorbij. Maar bij sommige jongeren is er meer aan de hand..

Al weken zit je niet lekker in je vel, je bent neerslachtig en voelt je continue mislukt. Een depressie bij jongeren lijkt misschien niet vaak voor te komen, toch gebeurt het regelmatig. Uit onderzoek blijkt dat onder de jongeren van 12+ maar liefst 37.000 aan een depressie lijden. 15 procent van de jongeren onder de 18 jaar heeft wel eens een depressieve periode meegemaakt.

Als je lange tijd depressieve gevoelens hebt komt dat je schoolprestaties niet ten goede. Je kunt je minder goed concentreren en angst en depressies kunnen zich ook omzetten in agressiviteit en criminaliteit. In Nijmegen zal op het symposium Jeugd- en Gezinsonderzoek, dat de Radboud Universiteit organiseert dit onderwerp te sprake komen. Daar zullen onder andere wetenschappers hun resultaten van nieuwe behandelingen binnen de jeugdpsychiatrie presenteren.

Jij wel eens last van een dipje? Als het niet zo heel ernstig is, dan sleept dit nummer je er misschien door heen ;)

Bron: NU.nl

Lees ook:Meeste singles depressief rondom de feestdagen
Lees ook:Jeugd piekert over veiligheid en jongerenvoorzieningen
Lees ook:De duistere kant van muziek
Lees ook:Nijmegen jouw stad? Laat het zien!
Lees ook:Lover of Loser op de planken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>