Jij een nier, ik een iPad

Zo’n iPad, dat is een leuk hebbedingetje voor jongeren. Om er uren voor in de rij te gaan staan, dat is mij iets teveel van het goede maar voor anderen misschien nog te begrijpen. Om er een nier voor te verkopen? Dat gaat velen waarschijnlijk te ver, behalve een Chinese jongen, aldus de Shanghai Daily.

De 17-jarige tiener wilde dolgraag een iPad maar zijn portemonnee liet de grote uitgave niet toe. Nog niet. Want een paar dagen later kwam hij via internet in contact met iemand die nieren verwijderd en er geld voor geeft. De jongen verkocht zijn nier voor 20.000 yuan (ongeveer 2000 euro) en ging onder het mes.

Een nier minder en veel geld rijker heeft de jongen inmiddels behoorlijk spijt van zijn actie. Hij voelt zich momenteel niet lekker. De moeder van de jongen ging behoorlijk door het lint toen ze haar zoon na de operatie thuis zag komen. Ze wist niets van zijn plannen. Na de boze bui probeerde ze contact op te nemen met de koper van de nier, tevergeefs. De politie heeft de zaak inmiddels overgenomen.

Wat heb jij over voor een iPad?

Bron: Telegraaf
Foto: By Rainer Zenz , via Wikimedia Commons

Lees ook:Zoon van arts neemt operaties over
Lees ook:Jonge bolletjesslikker aangemoedigd door moeder
Lees ook:Jongen (19) valt politieagenten aan
Lees ook:Jongens opgepakt door nep-pistool
Lees ook:Lerares geeft leerling pak slaag

1 Reacties // Reageer

One thought on “Jij een nier, ik een iPad

  1. Jan

    Ongelofelijk wat een non-nieuws krijgen we over ons heen, en alle media doen mee, Telegraaf, nu.nl, DePers, HP/De Tijd, allemaal.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>