Boomchirurg zaagt bijna zijn hoofd eraf

De 21-jarige Britse Tom Connelly is boomchirurg en werkt met hart en ziel aan het welzijn van de bomen. Maar zijn werk ging flink ten koste aan zijn eigen gezondheid. Bijna zaagde hij zijn hoofd eraf tijdens een ongeluk met een kettingzaag.

Op vijftien meter hoogte was Connelly aan het werk in een kastanjeboom. Met de kettingzaag probeerde hij een tak af te zagen, tot hij uitgleed. In zijn val ging de kettingzaag niet uit, het blad van 30 centimeter bleef draaien en kliefde zo door zijn arm en hals. Eén derde van zijn nek werd doorgezaagd.

Bloedvaten en een nekader werden doorgesneden, de halsslagader bleef op een millimeter na onbeschadigd. Gelukkig konden de collega’s van Connelly snel ter plaatse zijn. Zij brachten de zwaargewonde naar beneden en drukten de wonden zo goed mogelijk dicht. Ondanks de snelle ingreep verloor Connelly drie liter bloed.

Met een spoedoperatie wisten chirurgen zijn leven te redden en vijf weken later was de man weer aan het werk. Op bureau. Toch roept het verlangen naar het buitenwerk weer, ondanks het ongeval en de bijbehorende risico’s van het vak wil de jonge boomchirurg toch weer de buitenlucht in.

Bron: AD
Foto: By Frettie (Own work) [GFDL or CC-BY-3.0], via Wikimedia Commons

Lees ook:Bier uit, wijn in
Lees ook:Man heeft het voorzien op studenten met kettingzaag
Lees ook:Melk niet favoriet bij jongeren
Lees ook:Oh jee, mijn portemonnee!?
Lees ook:Jonge meiden steeds vaker onder het mes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>