Net een soap

Goede Tijden Slechte Tijden zat en Onderweg naar Morgen al duizend keer gezien? Dan is er nu iets nieuws! Huiswerksite Scholieren.com presenteert, in samenwerking met de winnaars van het Europese Filmfestival voor Scholieren: De Weg Over Rozen. “Liefde. Lust. Intrige. Bedrog.” Een maandelijkse soapparodie.

Tweelingbroers Nick en Leon Golterman (18) en hun vrienden van het Cals College in Nieuwegein vielen in september in de prijzen op het Nederlands Filmfestival voor Scholieren (NFFS) en mochten vervolgens Nederland vertegenwoordigen in de Europese competitie Camera Zizanio. Ook in Griekenland scoorde hun thriller Day 42 de hoofdprijs in de categorie 16+.

Nu hebben de broers en hun Golterman Pictures de krachten gebundeld met de grootste huiswerksite Scholieren.com (februari: 2,1 miljoen uniek bereik). Samen bedachten zij de soap, waarvan de eerste aflevering 28 maart in première gaat. Al het drama speelt zich af op en rond de fictieve school De Rozenstruik.

Simon Steenhuis, hoofdredacteur Scholieren.com: “In ‘De Weg Over Rozen’ wordt op niet minder dan geniale wijze het soap-format op de hak genomen. Zelf ben ik al groot fan van de dialoog die in de trailer verstopt zit: ‘Gast, zeg het nou gewoon als je Lisa alleen voor jezelf wil hebben!’ / ‘Je snapt het niet, Lisa… is mijn broer!’ Met trots mag ik presenteren, voor het eerst in onze lange online geschiedenis, een echte exclusieve soap.”

Leon Golterman (bedenker en samen met Nick schrijver en regisseur): “ ‘De Weg Over Rozen’ gaat over de problemen waar wij, tieners, van dag tot dag mee geconfronteerd worden. Je weet wel, XTC, zwangerschap, boulimia. In seizoen 1 staat de zoektocht van Jonas centraal, die van zijn grootvader een mysterieuze schatkaart erft. Liefde, lust, en een vreselijke titelsong: Deze serie heeft het allemaal.”

Film@Scholieren

Scholieren.com is in 12,5 jaar tijd uitgegroeid tot een begrip onder middelbare scholieren, dankzij de met bijna 70.000 boekverslagen en werkstukken gevulde database. De voorpagina van Scholieren.com dient sinds schooljaar 2010-2011 als podium voor scholierentalent. Op Schoelieren.com produceren twaalf jonge schrijftalenten en twee begaafde filmmakers dagelijks verse content.

Nick Golterman en Ruwan Heggelman (19, Amersfoort) maken maandelijks ieder een korte film voor Scholieren.com onder de noemer Film@Scholieren. De films van Ruwan zijn weer van een heel andere aard en worden gekenmerkt door geweld, moorddadigheid en platte humor. Ruwan en Nick vertegenwoordigen een nieuwe generatie filmmakers, van die gasten die al op hun elfde bescheiden Hollywoodproducties op Youtube gooiden.

De trailer van De Weg Over Rozen is nu te zien op www.scholieren.com/film



Lees ook:Première jeugdserie Max & Billy’s Drill Machine Girl
Lees ook:Chris Hordijk zingt duet met zus Lisa Lois in finale TVOH
Lees ook:Borat (Sacha Baron Cohen) komt met een nieuwe film!
Lees ook:Scholieren in de prijzen op Nationaal Film Festival Scholieren
Lees ook:Lisa Smit, Roos Wiltink en Tessa Schram in jury 9e NFFS

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>