Jongeren Van de Straat maken iets van hun leven

Foto: David RamboerEr is op Nederland 3 weer een nieuwe reeks van het NCRV-programma Van de straat van start gegaan. De jongeren in Van de Straat krijgen het niet voor elkaar iets van hun leven te maken. Ze komen in aanraking met justitie, maken hun opleiding niet af of lachen om een baan. Steeds weer vergooien ze eigenhandig hun kans op een toekomst. Ze vullen de dag met hangen, uitgaan, veel drinken, tv-kijken en drugsgebruik. En daar hebben ze zelf schoon genoeg van. In Van de Straat gaat psycholoog en coach Kas Stuyf met de deelnemers aan de slag om hun dromen en doelen te verwezenlijken.

Kas Stuyf neemt de probleemjongeren mee naar Nepal om daar, door middel van therapieën en opdrachten, te gaan werken aan hun toekomst. In acht afleveringen leren de vier jongeren tussen de 17 en 25 jaar de verantwoordelijkheid voor hun eigen leven te nemen. Op een locatie weg van hun vertrouwde omgeving gaan ze keihard aan zichzelf werken. Hoe heeft het zover kunnen komen? Waarom krijgen ze het niet voor elkaar om hun leven op de rails te zetten? Wat willen ze écht? Behalve de coaching van Kas Stuyf, geeft ook de feedback uit de groep hen het nodige zelfinzicht. Daarnaast komen ook de ouders van de jonge deelnemers naar Nepal om hun kind te steunen. Lukt het hen om met de nieuwe kennis en ervaringen hun oude leefpatronen te doorbreken en hun doel te bereiken?

21.50 uur, Nederland 3

Lees ook:Kas Stuyf helpt jongeren Van de Straat
Lees ook:De ogen en oren van de straat
Lees ook:Proef met wijkscholen voor probleemjongeren is een succes
Lees ook:WK-single van Q-music dj’s Mattie & Wietze
Lees ook:Als je huis geen thuis meer is

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>