Swatch & Art: ontwerp horloges geïnspireerd tatoeages

Swatch komt met een nieuwe collectie binnen Swatch & Art. De ontwerpen zijn geïnspireerd op de wereld van tatoeages. Vijf horloges zijn geproduceerd in samenwerking met de Franse tattoo artist Tin-Tin – die drie uurwerken heeft gecreëerd voor Swatch – en de Zwitserse visual artist, Emmanuelle Antille, wie twee horloges heeft ontworpen. Tin-Tin en Antille hebben beiden hun eigen artistieke stijl en benadering. Beiden zijn zeer gerespecteerd in hun vakgebied en genieten van commercieel succes in hun werk.

Tattoo artist Tin-Tin brengt zijn gecompliceerde en meeslepende stijl aan op drie horloges, refererend aan de fotorealistische en Japans geïnspireerde afbeeldingen welke hij vaak creëert in zijn Parijse tatoeage studio.

Tin-Tin beschrijft zijn inspiratie als volgt: “Ik was zeer trots dat Swatch deze samenwerking voorstelde, want voor mij staat het stijlvolle merk Swatch voor constante ontwikkeling en altijd opvallende innovatie. Swatch houdt de reputatie en betrouwbaarheid van Zwitserse horloges hoog, maar doet dit op een betaalbare manier zonder arrogant of elitair te zijn. Mijn inspiratie was natuurlijk mijn eigen stijl van tatoeages die mijzelf goed symboliseren in het artwork. Dit zijn tijdloze, makkelijk herkenbare en onveranderlijke tekeningen: voorbeelden van tattoo art in het collectieve onderbewustzijn.”

De twee New Gent horloges gemaakt door Emmanuelle Antille zijn geïnspireerd door een fotografisch project waarin tatoeages en het werk van een bekende familie van tattoo artiesten (de Leu familie) bestudeerd werden.

Emmanuelle Antille beschrijft haar ontwerp als volgt: “Als een artieste vond ik het project van het creëren van een Swatch horloge heel interessant: hoe te denken over een dagelijks gebruiksvoorwerp, een simpel en functioneel object dat deel uit maakt van het dagelijks leven van mensen, een voorwerp van verlangen van een merk dat zeer dicht bij zijn publiek staat en zeer iconisch is. Deze gedachten waren absoluut nieuw voor mij en voor mijn artistieke werk. Van een serie foto’s die ik heb gemaakt rond het onderwerp van tatoeages en de familie Leu – een illustere familie van tattoo artists – heb ik gekozen om dit werk voort te zetten voor Swatch en deze patronen te gebruiken, getatoeëerd door Filip Leu, en te werken met een horloge als een vervanging voor de huid, een afneembare griffel, een rare decoratie of een trofee.”

De horloges hebben een advies verkoopprijs van € 60,-

Lees ook:Tattoo Stories volgt vier tattooshops in Nederland
Lees ook:I Like Mama tattoo: ode aan alle moeders van Nederland
Lees ook:Facebook, Twitter, mail, sms en whatsapp op horloge checken
Lees ook:Met deze horloge steel je de show tijdens de feestdagen
Lees ook:The Artist grote winnaar bij de Oscars (overzicht leuke links)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>